Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αμάλ Κλούνεϊ κατηγορεί τη Βρετανία για βασανιστήρια στη Β. Ιρλανδία

Η Αμάλ Κλούνεϊ κατηγορεί τη Βρετανία για βασανιστήρια στη Β. Ιρλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμάλ Αλαμουντίν, Βασανιστήρια, Βόρεια Ιρλανδία, Βρετανία, Ιρλανδία, Στρασβούργο,

Τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της θα αντιμετωπίσει η Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, η οποία θα υπερασπιστεί μια ομάδα Ιρλανδών που καταγγέλλουν τις βρετανικές αρχές ότι τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια.

Εάν η διάσημη δικηγόρος, η οποία ειδικεύεται σε ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κερδίσει την υπόθεση του «Κουκουλοφόρου», το πλήγμα για το γόητρο της Βρετανίας θα είναι ανεπανόρθωτο.

Τον Αύγουστο του 1971, οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν εκατοντάδες άνδρες στη Βόρεια Ιρλανδία, 14 εκ των οποίων επιλέχθηκαν για «ειδική μεταχείριση» σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κέντρο ανακρίσεων του Βρετανικού Στρατού.
Οι άνδρες που επέζησαν καταγγέλλουν ότι υποβλήθηκαν σε πέντε ακραίες τεχνικές βασανισμού, ενώ ορισμένοι ανέφεραν ακόμη και ότι τους έριξαν από ελικόπτερο.

Αυτό που καλείται να πετύχει η γνωστή δικηγόρος στο Στρασβούργο είναι να αποδείξει ότι οι εν λόγω άνδρες υποβλήθηκαν σε κακοποιήσεις που ανέρχονται στα επίπεδα των βασανιστηρίων και όχι στο επίπεδο της «απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης».

Σχετικά άρθρα