Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναζητούν ίχνη της τζιχαντίστριας Μπουμεντιέν σε Τουρκία ή Συρία

Αναζητούν ίχνη της τζιχαντίστριας Μπουμεντιέν σε Τουρκία ή Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αμεντί Κουλιμπαλί, Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χαγιάτ Μπουμεντιέν,

Η καταζητούμενη από τις γαλλικές Αρχές τζιχαντίστρια Χαγιάτ Μπουμεντιέν, σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του βορειοαφρικανού τζιχαντιστή που σκοτώθηκε την Παρασκευή από τις ειδικές δυνάμεις της γαλλικής Αστυνομίας στο εβραϊκό παντοπωλείο κασέρ της Πορτ ντε Βενσέν, δεν βρισκόταν στη Γαλλία, είχε αναχωρήσει με προορισμό την Τουρκία “εδώ και μερικές ημέρες”, είπε μια πηγή από την Αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν καταζητείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στη Μονρούζ, στην οποία σκοτώθηκε μία αστυνομικός και τραυματίσθηκε σοβαρά ένας δημοτικός υπάλληλος, όσο και στην ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο.

Ωστόσο, νέα στοιχεία της γαλλικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι εκείνη βρισκόταν πιθανότατα στην Τουρκία όταν πραγματοποιήθηκαν οι δύο επιθέσεις.

Τώρα οι γαλλικές Αρχές ερευνούν τα ίχνη της ώστε να την εντοπίσουν εάν έχει περάσει από την Τουρκία στη Συρία και στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, δύο ώρες αφού είχε καταλάβει το εβραϊκό παντοπωλείο, τηλεφώνησε από το εσωτερικό του καταστήματος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και δήλωσε ότι ενεργεί εξ ονόματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ακολουθεί τις εντολές του “χαλιφάτου”, για την υπεράσπιση των καταπιεσμένων μουσουλμάνων, κυρίως στην Παλαιστίνη.

Οταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου εάν υπάρχει “συγχρονισμός” με τους αδελφούς Κουασί, τους τζιχαντιστές φονιάδες που επιτέθηκαν στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, απάντησε: “Ε… ναι, ναι… είμαστε συγχρονισμένοι…αλλά μόνο στην αρχή…εκείνοι το Charlie Hebdo και εγώ τους αστυνομικούς”.

Δημοσιογράφος του BFMTV είχε επίσης την ιδέα να τηλεφωνήσει στο τυπογραφείο, όπου είχαν οχυρωθεί οι αδελφοί Κουασί.

Ο Σερίφ Κουασί απάντησε στο τηλέφωνο και μίλησε με τον δημοσιογράφο. Εκείνος είπε ότι οι δύο αδελφοί ενεργούν εξ ονόματος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και ότι ο ίδιος εκπαιδεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον ιμάμη Ανουάρ Αλ Αουλάκι, που σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο 2011 κατά την διάρκεια επιδρομής αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

“Είμαστε οι υπερασπιστές του προφήτη”, είπε.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο Αμεντί Κουλιμπαλί έκανε ακόμη ένα τηλεφώνημα από το σταθερό τηλέφωνο του καταστήματος και ολοκληρώνοντάς το δεν έκλεισε καλά το ακουστικό.

Ο συνομιλητής του ήρθε τότε σε επαφή με την αστυνομία, η οποία για αρκετή ώρα μπορούσε να ακούσει τι συνέβαινε στο εσωτερικό του καταστήματος.

Τη στιγμή που ο Κουλιμπαλί άρχισε την “προσευχή του θανάτου”, οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας αποφάσισαν την έφοδο.

Και οι δύο τηλεφωνικές συνεντεύξεις μεταδόθηκαν από το BFMTV μετά την ολοκλήρωση των δύο επιχειρήσεων της γαλλικής αστυνομίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν οι τρεις τζιχαντιστές και τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο.

Δείτε επίσης: Εραστές, τζιχαντιστές και δολοφόνοι οι μακελάρηδες του εβραϊκού παντοπωλείου

Σχετικά άρθρα