Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

500 Ασσύριοι πολιτοφύλακες εντάχθηκαν στους Κούρδους Πεσμεργκά

500 Ασσύριοι πολιτοφύλακες εντάχθηκαν στους Κούρδους Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αραμαϊκή Γλώσσα, Αραμαίοι, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Ο γενικός γραμματέας του ασσυριακού κόμματος Μπαΐτ Αλ Ναχραΐν (Bait Al Nahrain) ανακοίνωσε ότι η ασσυριακή πολιτοφυλακή στην πόλη Τελισκούφ (Telisquf), στην επαρχία της Νινευή στο βόρειο Ιράκ, τέθηκε ολοκληρωτικά υπό τη διοίκηση της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης και το υπουργείο των Πεσμεργκά.

Την Τρίτη με δήλωσή του στο BasNews, ο Ρωμιό Χακάρι (Romio Hakkari), ο γενικός γραμματέας του ασσυριακού κόμματος, επιβεβαίωσε ότι η ασσυριακή πολιτοφυλακή αποτελούμενη από 500 Ασσύριους χριστιανούς μαχητές ενσωματώθηκε στους Πεσμεργκά.

Σκοπός της σύστασης πολιτοφυλακής από Ασσύριους είναι η προστασία των ασσυριακών περιοχών από το Ισλαμικό Κράτος. Όταν το Ισλαμικό Κράτος ηττηθεί, η ασσυριακή πολιτοφυλακή θα παραμείνει και θα προστατεύει τα ασσυριακά εδάφη.

Επίσης η ασσυριακή πολιτοφυλακή θα προστατεύει τους άμαχους, θα τηρεί την τάξη και θα εξασφαλίσει την ομαλή επιστροφή των Ασσυρίων στις εστίες τους.

Μετά την κατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014, πολλοί Ασσύριοι χριστιανοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα κουρδικά εδάφη πρόσφυγες για να σώσουν τις ζωές τους.

Οι Ασσύριοι, όπως και οι Κούρδοι, είναι από τα αρχαία έθνη της περιοχής και οι ιδρυτές της πρώτης αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή και στη Μεσοποταμία. Οι Ασσύριοι κατάφεραν να μην εξισλαμιστούν, παρέμειναν χριστιανοί μονοφυσίτες, συχνά όμως γνώρισαν σφαγές και διωγμούς, ιδιαίτερα από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Σήμερα το ασσυριακό έθνος, μετά από αιώνες διωγμών και γενοκτονιών, αριθμεί μόλις 3.000.000 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. 300.000 Ασσύριοι ζούνε στο βόρειο Ιράκ και 400.000 στη Συρία, στις εμπόλεμες ζώνες. Στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλη κοινότητα Ασσυρίων, κοντά στους 400.000 ανθρώπους, οι οποίοι έφυγαν μετανάστες στην Αμερική για να γλιτώσουν από τις σφαγές των Τούρκων. 6.000 Ασσύριοι ζούνε και στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα