Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοβερό! Το νέο υπερηχητικό επιβατικό της Boeing θα κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε δύο ώρες

Φοβερό! Το νέο υπερηχητικό επιβατικό της Boeing θα κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε δύο ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροσκάφος,

Τα σχέδιά της για ένα νέο υπερηχητικό επιβατηγό αεροσκάφος, το οποίο θα διασχίζει σε δύο ώρες τον Ατλαντικό και σε τρεις ώρες τον Ειρηνικό Ωκεανό, παρουσίασε η Boeing σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής, στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Βάσει των σχεδίων της Boeing και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Aviation Week, το αεροσκάφος θα ταξιδεύει με ταχύτητα πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου, θα είναι δηλαδή σχεδόν τρεις φορές πιο γρήγορο από το Concorde, το οποίο εκτελούσε πτήσεις έως το 2003.

Τα σχέδια είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ενώ εφόσον τελικά ευοδωθούν, εκτιμάται πως το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει για στρατιωτικούς αρχικά σκοπούς το 2030 και να τεθεί στη διάθεση των αεροπορικών εταιρειών για εμπορικές πτήσεις λίγα χρόνια αργότερα, λόγω και των διεθνών κανονιστικών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων.

Το αεροσκάφος της Boeing θα πετάει στα 95.000 πόδια, συνδέοντας τη Νέα Υόρκη με το Λονδίνο σε μόλις 120 λεπτά.

Κατά τη Boeing, με αυτές τις ταχύτητες, αυτού του τύπου τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να εκτελούν πτήσεις μετ’ επιστροφής αυθημερόν, διασχίζοντας δύο φορές τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό μέσα σε λίγες ώρες.

Σχετικά άρθρα