Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Apple θέλει να περιορίσει τη χρήση του iPhone

Γιατί η Apple θέλει να περιορίσει τη χρήση του iPhone
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Apple, iPhone, Κινητά Τηλέφωνα,

Ακούγεται περίεργο. Μια εταιρεία θέλει να βοηθήσει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερο τα προϊόντα της. Αλλά αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει η Apple με το iPhone.

Το smartphone έχει εξελιχθεί σε μια πολύ σημαντική συσκευή για μια ολόκληρη γενιά.

Πολλοί νέοι δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτό το gadget.

Η Ζάν Τουένγκ, καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο κάνει λόγο για «εμμονή».

Η συγγραφέας του βιβλίου «Η γενιά Selfie» επισημαίνει ότι για τους νέους το smartphone «είναι το τελευταίο που βλέπουν το βράδυ πριν κοιμηθούν και το πρώτο το πρωί όταν ανοίγουν τα ματιά τους».

Το ότι αυτή η εντατική χρήση μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες δεν αποτελεί πια μυστικό, ούτε καν στους κύκλους των παραγωγών αυτών των προϊόντων.

Τελευταία ο επικεφαλής Λογισμικού της Apple Κρέιγκ Φεντερίγκι παραδέχτηκε ότι ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί ο κλάδος με την τεράστια επίδραση των smartphone στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Οδηγίες για γονείς

Έτσι η Apple κάνει ορισμένα βήματα για να αντιμετωπίσει την εξάρτηση από τα κινητά.

Το νέο λογισμικό iOS 12 για παράδειγμα κάνει το τηλέφωνο να σταματά να χτυπά κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, στο σινεμά ή τη νύχτα.

Την ίδια ώρα το κινητό δείχνει στον χρήστη πόση ώρα ξοδεύει στις εφαρμογές του ή πόσες φορές ήλεγξε αν έχει νέα μηνύματα.

Πιο αυστηρές είναι οι λειτουργίες που διατίθενται στους γονείς προκειμένου να μπορούν να ελέγχουν τη χρήση των smartphone από τα παιδιά τους.

Έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το κινητό με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βράδυ από μια συγκεκριμένη ώρα και μετά.

Με όλες αυτές τις νέες ρυθμίσεις ουσιαστικά η Apple ανταποκρίνεται σε επενδυτές που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις αρνητικές επιδράσεις των smartphone.

Έξυπνο μάρκετινγκ

Πριν λίγους μήνες είχε ξεκινήσει και η Google ένα παρόμοιο πρόγραμμα περιορισμού του χρόνου χρήσης του smartphone.

Δεν αναμένεται όμως να έχει την ίδια επιτυχία όπως αυτό της Apple μια και η πλειοψηφία των χρηστών Android δεν εγκαθιστούν πάντα την πιο επίκαιρη εκδοχή του λογισμικού.

Αντίθετα στην Apple μετά από λίγες εβδομάδες οι περισσότεροι χρήστες έχουν κατεβάσει στο κινητό τους το τελευταίο iOS.

Πάντως για την Apple δεν έχει σημασία πόσες ώρες την ημέρα οι πελάτες χρησιμοποιούν το κινητό τους από τη στιγμή που το έχουν ήδη αγοράσει.

Έτσι η κίνηση του τεχνολογικού κολοσσού μπορεί μόνο να βελτιώσει την εικόνα της εταιρείας προς τα έξω και να ικανοποιήσει τους επενδυτές.

Σχετικά άρθρα