Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι αλλάζει στο Facebook στις 7 Ιουνίου

Tι αλλάζει στο Facebook στις 7 Ιουνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,

Αφαιρούνται από το Facebook τα «Trending Topics» την προσεχή βδομάδα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, καθιστώντας σαφές πως η συγκεκριμένη λειτουργία είναι προτιμότερο να μην υπάρχει, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει διαφορετικά προϊόντα για την διάδοση των ειδήσεων.

Η λειτουργία έχει επικριθεί πολλαπλές φορές στο παρελθόν για τη δημοσιοποίηση θεωριών συνωμοσίας και αναληθών ειδήσεων, όπως η φάρσα για την 9/11.

Ο τομέας των «Trending Topics» πυροδότησε μια κατακραυγή του κοινού το 2016, καθώς όπως φαίνεται σύμφωνα με αναφορά, η λειτουργία απέκρυψε νέα του ειδησεογραφικού πρακτορείου των Συντηρητικών.

Η αντίδραση της Facebook για το επίμαχο ζήτημα του 2016 ήταν η αντικατάσταση των moderators με αλγορίθμους, η οποία έχει σημειωθεί ως η αρχή για μεγαλύτερα σκάνδαλα όπως η αλλοίωση των αμερικανικών εκλογών και προπαγανδιστικές καμπάνιες.

Η αντίληψη πως η Facebook είναι δημοσιογραφικά προκατειλημμένη έκανε την ηγεσία ανήσυχη καθώς κάνει τη διάδοση των αναληθή ιστοριών και ειδήσεων ευκολότερη.

Η εταιρία αναφέρει ότι δοκιμάζει διαφορετικούς τρόπους διάδοσης ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου μιας ετικέτας «breaking news» ή ακόμη και «Today In» για τα νέα της τοπικής κοινότητας.

Η ημερομηνία αφαίρεσης του τομέα των «Trending Topics» είναι η 7η Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα