Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπέκλεψαν και δικά μου δεδομένα, παραδέχτηκε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Υπέκλεψαν και δικά μου δεδομένα, παραδέχτηκε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Προσωπικά Δεδομένα,

Στην παραδοχή ότι και δικά του προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica, προχώρησε ενώπιον του Κογκρέσου ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεγκ.

Ο 33χρονος Ζάκερμπεργκ, πάντως, υπερασπίστηκε την πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία του, λέγοντας ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων και αποφασίζουν μόνοι τους τι θα μοιραστούν.

Ωστόσο, ερωτηθείς αν τα δικά του δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν, απάντησε μονολεκτικά «ναι», δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή κάποιου ρυθμιστικού πλαισίου στις διαδικτυακές εταιρείες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και πάλι απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Είπε ότι δεν είναι αντίθετος, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα αποτελεί τροχοπέδη για τις μικρές εταιρείες του τομέα.

Κατά την ακρόαση του ιδρυτή του Facebook, ορισμένοι βουλευτές εκνευρίστηκαν λόγω του χρονικού ορίου των τεσσάρων λεπτών που είχαν στη διάθεσή τους για να λάβουν απαντήσεις.

«Δεν μπορώ να σας επιτρέψω να κωλυσιεργείτε τώρα» είπε κάποια στιγμή η Ρεπουμπλικανή Μάρσα Μπλάκμπερν που τον διέκοψε αρκετές φορές.

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός βουλευτής Φρανκ Παλόουν διερωτήθηκε «πώς μπορούν οι καταναλωτές να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων όταν το Facebook δεν έχει τον έλεγχο των δεδομένων;».

Σχετικά άρθρα