Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς θα καταλάβετε αν έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα στο Facebook

Πώς θα καταλάβετε αν έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα στο Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Προσωπικά Δεδομένα,

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μία αναστάτωση σχετικά με το Facebook και με το κατά πόσο οι 2.2 δισεκατομμύρια χρήστες του είναι προστατευμένοι, τόσο αυτοί όσο και τα προσωπικά τους δεδομένα. Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί έχουν ήδη διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα χρηστών στο Cambridge Analytica, η οποία είναι βρετανική εταιρεία ανάλυσης.

Μέχρι στιγμής, θύματα της διαρροής έχουν πέσει 87 εκατομμύρια χρήστες, και πιθανότατα ο αριθμός αυτός να ανέβει.

Πώς θα καταλάβεις ότι τα προσωπικά σου δεδομένα έχουν διαρρεύσει:

Στην κορυφή της Αρχικής σου Σελίδας θα εμφανιστεί το μήνυμα «Προστατέψτε άμεσα τις πληροφορίες σας». Στη συνέχεια, απλά ακολουθείς τις οδηγίες προσεκτικά.

Υπάρχει επίσης ενδεχόμενο, να σου εμφανιστεί το μήνυμα: «Αποκλείσαμε τον τάδε ιστότοπο γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει κάνει κατάχρηση ορισμένων προσωπικών σας πληροφοριών».

Στην επίσημη σελίδα του Facebook αναφέρονται οι εξής οδηγίες:

Αν πιστεύετε ότι κάποιος έχει παραβιάσει ή χρησιμοποιεί το λογαριασμό σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα για τον ασφαλίσετε το συντομότερο δυνατό. Θα σας ζητήσουμε να αλλάξετε τον κωδικό σας και να ελέγξετε την πρόσφατη δραστηριότητα σύνδεσης στο λογαριασμό.

Αν παρατηρήσετε κάτι από τα παρακάτω, ο λογαριασμός σας μπορεί να έχει παραβιαστεί:

Έχει αλλάξει ο κωδικός πρόσβασης ή το email σας.

Έχει αλλάξει το όνομα ή η ημερομηνία γέννησής σας.

Έχουν σταλεί αιτήματα φιλίας σε άτομα που δεν γνωρίζετε.

Έχουν σταλεί μηνύματα που δεν έχετε γράψει εσείς.

Έχουν γίνει δημοσιεύσεις που δεν έχετε δημιουργήσει εσείς.

Μπορείτε, επίσης, να δείτε τα εργαλεία και τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατεύετε το λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να προστατευτείτε από κακόβουλο λογισμικό το οποίο έχει τη δυνατότητα να παραβιάσει το λογαριασμό σας.

Σημείωση: Αν το email που σχετίζεται με το λογαριασμό σας στο Facebook έχει αλλάξει, μπορείτε να ανακαλέσετε αυτή την αλλαγή. Όταν αλλάζει μια διεύθυνση email, στέλνουμε στην προηγούμενη διεύθυνση email ένα μήνυμα με έναν ειδικό σύνδεσμο. Μπορείτε να πατήσετε αυτόν το σύνδεσμο για να ανακαλέσετε την αλλαγή της διεύθυνσης email και να ασφαλίσετε το λογαριασμό σας.

Σχετικά άρθρα