Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινέζοι επιστήμονες: Διαστημόπλοιο θα πέσει στη Γη μέσα στους επόμενους έξι μήνες

Κινέζοι επιστήμονες: Διαστημόπλοιο θα πέσει στη Γη μέσα στους επόμενους έξι  μήνες
Διαβάστε σχετικά για Γη, Διάστημα, Κίνα,

Κίνδυνος για το Διάστημα από την προειδοποίηση Κινέζων επιστημόνων αφού, σύμφωνα  με όσα αναφέρουν, ένα κινεζικό διαστημόπλοιο βρίσκεται εκτός ελέγχου από τον Σεπτέμβριο του 2016 και σ θα καταπέσει σε κομμάτια στη Γη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το οκτώ τόνων διαστημικό όχημα χρησιμοποιήθηκε το 2011 σε μία αποστολή για την επέκταση του πρώτου Κινεζικού Διαστημικού Σταθμού που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Κάποια δυσλειτουργία προκάλεσε την απώλεια ελέγχου του τον Σεπτέμβριο του 2016. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, το διαστημόπλοιο παραμένει εκτός ελέγχου έναν χρόνο μετά τη διαπίστωση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τους Κινέζους επιστήμονες, τα κομμάτια του διαστημοπλοίου Tiangong-1 περιστρέφονται στα 300 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη και αναμένεται να συντριβεί σε άγνωστο σημείο στη Γη, από τον Οκτώβριο του 2017 (τον μήνα που διανύουμε δηλαδή), έως τον Απρίλιο του 2018.

Είναι γεγονός ότι η Κίνα ανέμενε μέχρι την ύστατη ώρα προκειμένου να κοινοποιήσει τον διαγραφόμενο για την ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων κίνδυνο, κάτι που προκάλεσε εντονότατες διαμαρτυρίες προς το Πεκίνο.

Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν σε ποια σημεία θα καταπέσουν τα κομμάτια του διαστημοπλοίου ούτε γνωρίζουν αν θα πληγούν κατοικημένες περιοχές. Ευελπιστούν, ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο μέρος του αεροσκάφους θα «γίνει σκόνη» προσκρούοντας στη φυσική ασπίδα του πλανήτη, την ατμόσφαιρα.

Υπολογίζουν, ωστόσο, ότι μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια κομμάτια 100 κιλών, προκαλώντας τεράστια προβλήματα αν πέσουν σε κατοικημένες περιοχές.

“Ο κίνδυνος αφορά ολόκληρο τον πλανήτη”

«Θα διαπιστώσουμε το που θα πέσουν μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και όλα τα κράτη», τόνισε ο Δρ Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, αστροφυσικός από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το Tiangong-1, που σημαίνει «Ουράνιο Παλάτι», αποτελεί έναν υπαρκτό και σοβαρότατο κίνδυνο, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες και επιβεβαιώνει η κινεζική διαστημική υπηρεσία.

Ήδη, τα όργανα παρακολούθησης έχουν στραφεί προς το κινεζικό διαστημόπλοιο, παρακολουθώντας και υπολογίζοντας την πορεία του και τις πιθανές τοποθεσίες που θα καταπέσουν τα μεγαλύτερα τουλάχιστον κομμάτια.

Σχετικά άρθρα