Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο app θα κάνει διάγνωση… διπολικής διαταραχής

Νέο app θα κάνει διάγνωση… διπολικής διαταραχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπολική Διαταραχή,

Μία πειραματική εφαρμογή κινητού τηλεφώνου φέρεται να αναλύει τις αλλαγές στα μοτίβα της φωνής ώστε να προβλέπει τα πρώτα σημάδια της διπολικής διαταραχής.

Η πειραματική εφαρμογή ονομάζεται PRIORI και αναπτύχθηκε από το Κέντρο Κατάθλιψης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου που παρουσιάζει το θέμα, η λειτουργία της είναι αρκετά απλή: «τρέχει» στο υπόβαθρο της συσκευής και δημιουργεί ενημερώσεις που προωθούνται στην οθόνη της συσκευής ώστε ο χρήστης να παρακολουθεί τα μοτίβα φωνής, κατά τη διάρκεια κάθε είδους τηλεφωνικής συνομιλίας.

Καθώς η εφαρμογή παρακολουθεί την κλήση, αναλύει τους ήχους και τις παύσεις του χρήστη.

Έτσι, όταν αυτός έχει υποστεί ένα επεισόδιο κατάθλιψης ο λόγος του θα περιλαμβάνει λιγότερες λέξεις και μεγαλύτερες του κανονικού παύσεις.

Αντίθετα, αν ο λόγος του είναι γρήγορος με εξαιρετικά μικρές παύσεις, τότε αντιμετωπίζει ένα επεισόδιο υπέρ-ενέργειας.

Από τη στιγμή που η εφαρμογή «μάθει» τα μοτίβα ομιλίας του χρήστη, τότε θα είναι σε θέση να προειδοποιεί τόσο τον χρήστη, όσο και τον γιατρό του ότι επέρχεται σημαντική αλλαγή στη διάθεσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή καταγράφει μόνο την ομιλία του χρήστη η οποία στη συνέχεια αποθηκεύεται, κρυπτογραφημένη, σε ασφαλή server για περαιτέρω επεξεργασία από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου.

Η εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα σε 6 ασθενείς με διπολική διαταραχή Τύπου 1 και σύμφωνα με τους ερευνητές είναι σε θέση να εντοπίζει εναλλαγές στη διάθεση των ασθενών, κατά τη διάρκεια καθημερινών συνομιλιών τους.

Σχετικά άρθρα