Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους μέχρι το 2025

Πώς τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους μέχρι το 2025
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BusinessInsider, Ρομπότ,

Η διεύρυνση της χρήσης των ρομπότ αναμένεται να μετασχηματίσει μια σειρά από «βιομηχανίες», όπως αναφέρει το Business Insider. Και αυτό μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Αυτό αναφέρει έκθεση 300 σελίδων που δημοσίευσε η Merill Lynch, η οποία σημειώνει πως η αγορά των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης θα πενταπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια φτάνοντας από τα 28 δισ. στα 150 μέσα σε μόλις πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Merill Lynch 8 τουλάχιστον μεγάλες «βιομηχανίες» πρόκειται να υποστούν βαθείς μετασχηματισμούς:

1. Αυτοκινητοβιομηχανία

Σε πέντε χρόνια τα περισσότερα αυτοκίνητα θα είναι «έξυπνα», με το 10% εξ αυτών να είναι απολύτως αυτόνομα. Ορισμένες μεγάλες εταιρίες όπως η Google και η Tesla έχουν ήδη αρχίσει δοκιμές για τη δημιουργία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό ενώ η Ιαπωνία ήδη επεξεργάζεται ταξί τα οποία θα οδηγούν ρομπότ.

2. Οικονομικός Τoμέας

Σύμφωνα με τη Merill Lynch ο μεγαλύτερος μετασχηματισμός του χρηματοπιστωτικού τομέα θα γίνει μέσα από τη χρήση «ρομπότ-συμβούλων» που θα έχουν λογισμικά για την ανάλυση των αγορών.

3. Υγεία

Τα νοσοκομεία του μέλλοντος θα έχουν ρομπότ που θα βοηθούν με τα πάντα από το χειρουργείο μέχρι την ανάρρωση.

4. Κατασκευαστικός τομέας

Μόλις 10% των κατασκευών γίνεται σήμερα αυτοματοποιημένα. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 45% τα επόμενα 10 χρόνια.

5. Αγροτικός Τομέας

Τρακτέρ χωρίς οδηγό και drones αναμένεται να αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της αγροτικής παραγωγής.

6. Υπηρεσίες

Και ο τομέας των υπηρεσιών αναμένεται να μετασχηματιστεί με ρομπότ για ιδιωτική χρήση.

Σχετικά άρθρα