Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι παίκτριες του Κατάρ ήθελαν να παίξουν μπάσκετ με… μαντίλες!

Οι παίκτριες του Κατάρ ήθελαν να παίξουν μπάσκετ με… μαντίλες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Κατάρ, Μαντίλα, Μπάσκετ, Χιτζάμπ,

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Κατάρ τιμωρήθηκε την Τετάρτη στους Ασιατικούς Αγώνες, επειδή οι παίκτριες αρνήθηκαν να παίξουν ακάλυπτες, δηλαδή, δίχως να φοράνε τις μουσουλμανικές μαντίλες τους. Οι ίδιες μάλιστα διαμαρτύρονται έντονα, γιατί λένε υπάρχουν διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων γυναικών.

Στις παίκτριες του Κατάρ ζητήθηκε να βγάλουν τις μαντίλες από το κεφάλι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ώστε να ξεκινήσει ο αγώνας τους ενάντια στη Μογγολία.

Οι παίκτριες αρνήθηκαν, ισχυριζόμενες ότι παραβιάζεται η θρησκευτική τους πίστη και θέλησαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην Ομοσπονδία ότι η απαγόρευση της μαντίλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι αδικία.

Η απαίτηση των μουσουλμάνων αθλητριών να φοράνε μαντίλες ενώ αγωνίζονται, σε διάφορα αθλήματα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται θέμα σε αθλητικές διοργανώσεις, με μουσουλμάνες να διαμαρτύρονται για διακρίσεις.

Προφανώς αυτό που ξεφεύγει στις μουσουλμάνες είναι ότι ο αθλητισμός είναι βασισμένος στον ελληνικό πολιτισμό και όχι στον δικό τους κι εάν δεν τους αρέσει να αγωνίζονται με τα δυτικά πρότυπα, να μην αγωνίζονται καθόλου. Στην τελική, εάν θέλουν να είναι τόσο πιστές μουσουλμάνες, θα έπρεπε να μένουν κλειδωμένες στο σπίτι και όχι να τρέχουν στα γήπεδα και στα στάδια… Ας αποφασίσουν τελικά τι θέλουν πραγματικά να είναι και με πόσα μέτρα και σταθμά θα ταλανίζουν την ανθρωπότητα με τις θρησκευτικές μισαλλοδοξίες τους…

Σχετικά άρθρα