Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο για τους Έλληνες κολυμβητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Δουβλίνο

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο για τους Έλληνες κολυμβητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Δουβλίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστείδης Μακροδημήτρης, Γιώργος Σφαλτός, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, Κολύμβηση,

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης που φιλοξενείται στο Δουβλίνο.

Το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής SM8 κατέκτησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ενώ πρώτος τερμάτισε και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S2.

Επίσης, ο Γιώργος Σφαλτός πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο S6, ενώ ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέλαβε την 8η θέση στα 50μ. ύπτιο S2.

Η ελληνική αποστολή, που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 13 έως 19 Αυγούστου, αποτελείται από 15 αθλητές και αθλήτριες.

Μέγας χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής είναι ο ΟΠΑΠ.

Ο Δ. Μιχαλεντζάκης, κάτοχος χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς του Ρίο (2016), είχε επίδοση 2:25.42 στον τελικό των 200μ. μικτής, καταρρίπτοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ από τον προκριματικό αγώνα (2:34.14).

Ο Α. Μακροδημήτρης, ο οποίος είναι κάτοχος τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με 1:05.07, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία του σε επίπεδο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

To δεύτερο μετάλλιο της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέκτησε ο Γιώργος Σφαλτός, με επίδοση 31.67 στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S6.

Επίσης, ο Δ. Καρυπίδης κατέλαβε την 8η θέση στα 50μ. ύπτιο S2 με 1:35.11.

Σχετικά άρθρα