Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασιλειάδης: «O κόσμος του Ολυμπιακού δεν θα γίνει στρατός του Μαρινάκη»

Βασιλειάδης: «O κόσμος του Ολυμπιακού δεν θα γίνει στρατός του Μαρινάκη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Βασιλειάδης, ΕΡΤ, Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο,

Φουλ επίθεση από τον Γιώργο Βασιλειάδη προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή τις καταγγελίες των «ερυθρολεύκων» για το θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων.

Με τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι ο Ολυμπιακός με τη «διαρροή» του καταγγέλλει όσα είχε ψηφίσει ο ίδια η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πριν από λίγες μέρες ενώ τονίζει ότι η διοίκηση της ομάδας έχει μετατρέψει τον «ιστορικό σύλλογο σε αντιπολιτευόμενο πολιτικό κόμμα» λόγω της εμμονής του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά της κυβέρνησης, καταλήγοντας ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θα γίνει ποτέ στρατός του κάθε ιδιοκτήτη.

Η απάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη:

H ΠΑΕ Ολυμπιακός έρχεται να καταγγείλει όσα πριν λίγες ημέρες η ίδια είχε ψηφίσει και μάλιστα ομόφωνα με όλες τις ΠΑΕ της Super League.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί ήταν γνωστή, σαφής, με νούμερα και δεσμεύσεις. Με όρους καθαρούς και με την ελπίδα της προοπτικής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Tα πράγματα πλέον είναι απολύτως φανερά. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός -εξ αιτίας της γνωστής πια εμμονής του ιδιοκτήτη της εναντίον της κυβέρνησης και της αριστεράς- έχει μετατρέψει τον ιστορικό σύλλογο σε αντιπολιτευόμενο πολιτικό κόμμα.

Είναι προσβολή προς την ιστορία του συλλόγου και προς τα εκατομμύρια φίλους του που δεν ήταν, δεν είναι και δε θα γίνουν στρατός του κάθε ιδιοκτήτη.

Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Αφήνουμε τον κόσμο να τους κρίνει.

Η επίθεση του Ολυμπιακού στον Βασιλειάδη

Νωρίτερα έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που επιλύθηκε το πρόβλημα με τις τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ εξέφρασε ο Ολυμπιακός.

Με αφορμή τη συμφωνία του Γιώργου Βασιλειάδη με τους επτά συλλόγους και κυρίως το οικονομικό τίμημα της παραχώρησης των δικαιωμάτων τους στην ΕΡΤ, οι «ερυθρόλευκοι» εξαπέλυσαν επίθεση τόσο στον ίδιο τον υπουργό, όσο και στην κυβέρνηση.

Στη θέση τους λοιπόν επί του ζητήματος κάνουν λόγο για «ψηφοθηρική παρέμβαση» και τονίζουν ότι «μοιράζονται λεφτά που θα λείψουν από εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Αναλυτικά η θέση του Ολυμπιακού αναφέρει:

«Η κρατική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται με την αδιανόητη “Τηλεοπτική Προσφορά Βασιλειάδη” σε συγκεκριμένες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Με σκοπό καθαρά ψηφοθηρικό, αλλά και με στόχο την αιχμαλωσία του ποδοσφαίρου, ο κ. Υπουργός μοιράζει τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, ο οποίος ματώνει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα!

Το συμβόλαιο που προσφέρει η ΕΡΤ στις ομάδες και προέρχεται από το αίμα των φορολογούμενων είναι, ετησίως, κατά 6 με 7 εκατομμύρια “ακριβότερο” από τις νορμάλ τιμές της αγοράς, γι’ αυτό άλλωστε δεν υπήρχε από κανένα κανάλι προσφορά μεγαλύτερη των 10 εκατ. ετησίως, για το πακέτο των επτά ΠΑΕ.

Ο κ. Βασιλειάδης, με άλλα λόγια, αποφάσισε να δώσει σε… Ανώνυμες Εταιρείες 14 εκατομμύρια ευρώ (η συμφωνία είναι διετής) τα οποία θα λείψουν από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους Έλληνες.

Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο Υπουργός Βασιλειάδης, σε ρόλο Ασλανίδη, ποδηγετούν το ποδόσφαιρο, βιάζουν την τηλεοπτική αγορά και προκαλούν τον μέσο πολίτη».

«Άστεγοι» για τη συμφωνία με την ΕΡΤ: «Θωρακίζει την ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό»

Τη δική τους θέση εξέφρασαν μέσω κοινής δήλωσης οι επτά τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Λαμία), στην οποία τονίζουν πως η συμφωνία με την ΕΡΤ θωρακίζει την ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων.

Επίσης, αναφέρουν ότι το κράτος εισπράττει σημαντικούς φόρους μέσω της συμμετοχής των ομάδων στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών, ενόσω ευχαρίστησαν τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των επτά τηλεοπτικά «άστεγων» ομάδων:

«Οι εκπρόσωποι των επτά ΠΑΕ που συμμετείχαν σήμερα σε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των ομάδων που είχαν βρεθεί τηλεοπτικά άστεγες μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η διάλυση της κεντρικής διαχείρισης.

Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει τους αγώνες κατόπιν συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε και η οποία προβλέπει κλειστό διετές συμβόλαιο.

Η συμφωνία αυτή καθιστά δυνατή την έναρξη του πρωταθλήματος και θωρακίζει την ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος επιφέρει σημαντικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο καθώς μέσω της συμμετοχής των ομάδων στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών το κράτος εισπράττει σημαντικούς φόρους.

Αυτό το έσοδο στο ελληνικό δημόσιο δεν θα προέκυπτε εάν δεν υπήρχε η έναρξη του πρωταθλήματος. Οι επτά ομάδες εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Βασιλειάδη για την επιτυχημένη λύση που έδωσε καθώς επίσης και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, της οποίας η αρωγή είναι σημαντική στις δύσκολες εποχές που διέρχεται το ποδόσφαιρο.

ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΑΕ ΑΡΗΣ
ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ
ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ
ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ».

Σχετικά άρθρα