Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βόμβα» στον Παναθηναϊκό – Η ΕΠΟ του αφαίρεσε 9 βαθμούς – Κίνδυνος υποβιβασμού

«Βόμβα» στον Παναθηναϊκό – Η ΕΠΟ του αφαίρεσε 9 βαθμούς – Κίνδυνος υποβιβασμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παναθηναϊκός, Ποδόσφαιρο,

«Βόμβα» για τον Παναθηναϊκό, αφού η ΕΠΟ αποφάσισε την αφαίρεση τριών βαθμών στο «τριφύλλι» για οφειλές σε καθέναν από τους Χοσέ Τοτσέ, Σεμπάστιαν Λέτο και Μίκαελ Εσιέν.

Βέβαια αν ο Παναθηναϊκός εξοφλήσει όλο το ποσό μέχρι την άλλη Παρασκευή, τότε δεν αφαιρούνται οι βαθμοί, αλλά στην παρούσα οικονομική κατάσταση της ομάδας δεν υπάρχουν χρήματα.

Η ποινή επικυρώνεται μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη και ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να καταβάλει τα χρήματα και να πάρει πίσω τους αφαιρεθέντες βαθμούς, μέχρι και πέντε μέρες μετά το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο, δηλαδή μέχρι την επόμενη Παρασκευή (27/4).

Επίσης ο κανονισμός αναφέρει ότι ομάδα που τιμωρείται τρεις φορές με αφαίρεση τριών βαθμών, τότε αυτομάτως υποβιβάζεται.

Ήδη στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για τον Βέμερ τους οποίους για να πάρουν πίσω και να μην ισχύσει η ποινή θα πρέπει να δώσουν στον Γερμανό 498.000 ευρώ μέχρι την Παρασκευή. Ή να δώσουν κάποιο μεγάλο ποσό και να διακανονίσουν την υπόλοιπη οφειλή.

Με τη βαθμολογική κατάσταση που διαμορφώνεται, οι «πράσινοι» θα βρεθούν από τους 32 στους 23, στο +2 από την Κέρκυρα, που αντιμετωπίζει απόψε (16/4, 19.30) τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

»Αίτηση του Σεμπάστιαν Λέτο: Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 11/12/2017 Καταγγελία Πρακτικού Συμβιβασμού σε συνδυασμό με το από 16-3-2018 κατατεθέν στο παρόν Δικαστήριο κοινό διευκρινιστικό υπόμνημα των διαδίκων, σχετικά με το ότι η ως άνω ΠΑΕ μέχρι και την ημερομηνία του υπομνήματος έχει εξοφλήσει μέρος της ως άνω οφειλής και εκ τούτου υπολείπεται το ποσό των πενήντα χιλιάδων και εβδομήντα πέντε (50075) ευρώ, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας .

»Αίτηση του Jοse Verdu Nicolas: Δέχθηκε την από 26-1-2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4034/2018) αίτηση του αιτούντος επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ενεργοποίησε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά το αναφερόμενο στο ιστορικό της παρούσας ποσό, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας

»Αίτηση του Μισέλ Εσσιέν: Δέχθηκε την από 26-1-2017 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3852/2018) αίτηση του αιτούντος Μισέλ Εσσιέν, επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

Οι πρώτες αντιδράσεις

Αναβρασμός επικρατεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού μετά την απόφαση αφαίρεσης των εννέα βαθμών λόγω οφειλών, με οπαδούς της ομάδας να κατευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου.

Αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκαν στα γραφεία του συλλόγου, όπου διεξαγόταν Δ.Σ., προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για ό,τι έχει διαμορφωθεί.

Είναι σαφές πως τα νέα δεδομένα και η αφαίρεση των εννιά βαθμών τραβάει πλέον την κατάσταση στα άκρα, με τον Παναθηναϊκό να βιώνει τις κρισιμότερες ώρες στην ιστορία του.

Σύμφωνα με αθλητικές ιστοσελίδες, με άγριες διαθέσεις εισήλαθν στα γραφεία της ΠΑΕ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, διακόπτοντας το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ είχαν και σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Σχετικά άρθρα