Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΔΟΕ απέκλεισε τη Ρωσία από τους Χειμερινούς Αγώνες του 2018 λόγω ντόπινγκ

Η ΔΟΕ απέκλεισε τη Ρωσία από τους Χειμερινούς Αγώνες του 2018 λόγω ντόπινγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, Ρωσία, Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες,

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 αποφάσισε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υπό τη σκιά ερευνών που καταδεικνύουν ευρύτατο ντοπάρισμα ρώσων αθλητών με κρατική βοήθεια στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, πριν τέσσερα χρόνια.

Ορισμένοι ρώσοι αθλητές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα στους Αγώνες που θα φιλοξενηθούν τον Φεβρουάριο στην Πιόνγκτσανγκ της Νοτίου Κορέας, όμως μόνον εφόσον λάβουν ειδική πρόσκληση από την Επιτροπή.

Οι αθλητές που θα προσκληθούν θα αγωνιστούν υπό την Ολυμπιακή Σημαία, όχι τη σημαία της πατρίδας τους, και θα φέρουν τα διακριτικά «Ολυμπιακός Αθλητής από τη Ρωσία». Στην τελετή έναρξης δεν θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας αλλά αντ’ αυτού ο ολυμπιακός ύμνος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ σημειώνει ότι ανέστειλε τη λειτουργία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έπαυσε προσωρινά τον πρόεδρό της Αλεξάντερ Ζούκοφ, ο οποίος είναι και μέλος της ίδιας της ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε επίσης ότι αποκλείει από όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θερινούς και χειμερινούς, τον πρώην υπουργό Αθλητισμού της Ρωσίας Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και συνδέεται με την προετοιμασία του Μουντιάλ του 2018.

Η Μόσχα και οι αθλητές της έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν την εν λόγω πρόταση και να απόσχουν από τους Αγώνες του 2018.

Σχετικά άρθρα