Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με το δεξί στο Ευρωμπάσκετ του Ελσίνκι η Εθνική, κέρδισε 90 -61 την Ισλανδία

Με το δεξί στο Ευρωμπάσκετ του Ελσίνκι η Εθνική, κέρδισε  90 -61 την Ισλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Ελλάδος, Ισλανδία, Μπάσκετ,

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε 90-61 της Ισλανδίας στο Ελσίνκι και ξεκίνησε με το… δεξί την προσπάθειά της στο Ευρωμπάσκετ, απέναντι στον φαινομενικά πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου. Οι διεθνείς την Παρασκευή έχουν ρεπό, ενώ το Σάββατο (2/8) αντιμετωπίζουν τη Γαλλία. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Παππάς με 20 πόντους και εξαιρετικός ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική ομάδα απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου ξεκίνησε νευρικά και υπέπεσε σε λάθη στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου, ενώ σημείωσε πέντε πόντους στο πρώτο τρίλεπτο. Στη συνέχεια η «επίσημη αγαπημένη» βρήκε λύσεις στην επίθεση με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, που σκόραρε 9 πόντους στην περίοδο και έτσι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 16 πόντων (26-10).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την ομάδα του Κώστα Μίσσα. Η Εθνική προηγήθηκε 32-14, όμως στη συνέχεια πέτυχε μόλις πέντε πόντους και ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του ματς με συγκομιδή 37. Οι Ισλανδοί έτρεξαν αρχικά σερί 9-1 και ανάγκασαν τον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό να καλέσει τάιμ άουτ, καθώς μείωσαν στους 10 (33-23).

Στη συνέχεια έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο καλάθι (33-31), όμως η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με +4 (37-33). Συνολικά η εικόνα του πρώτου μέρους για τους διεθνείς μας ήταν κακή εκτός από το δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου, με κύριο χαρακτηριστικό τα 13 λάθη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η «επίσημη αγαπημένη» βρήκε ρυθμό, επιβλήθηκε και στις δύο άκρες του παρκέ και έφτασε την διαφορά και πάλι στο +16 (51-35) με τρίποντο του Σλούκα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που έβγαλε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, έδωσε την ώθηση που χρειάστηκε η Ελλάδα. Το 61-45 στο 30’ επί της ουσίας τελείωσε την υπόθεση-νίκη, με αποτέλεσμα ο επίλογος να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Σχετικά άρθρα