Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το Europa League – Νίκησε τους “μπέμπηδες” του Άγιαξ 2-0

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το Europa League – Νίκησε τους “μπέμπηδες” του Άγιαξ 2-0
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Europa League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο επικράτησε 2-0 του Αγιαξ στην «Friends Arena» της Στοκχόλμης και πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Έτσι η αγγλική ομάδα μπήκε στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που κατέχουν όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια.

Τα «πιτσιρίκια» του Πέτερ Μπος πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους για να επαναφέρουν τον Άγιαξ στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1995, όταν η ολλανδική ομάδα είχε κατακτήσει το Champions League.

Η πιο νεανική ομάδα που εμφανίστηκε ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν τα κατάφερε, καθώς το γκολ του Πολ Πογκμπά στο 18΄ έδωσε στους γνήσιους «μπέμπηδες» της Μάντσεστερ μεγάλη ψυχολογική ώθηση . Ο τελικός ουσιαστικά τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 48΄, ο Μχιταριάν με πολύ έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ «έγραψε» το 2-0.

Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των «κόκκινων διάβολων» ο Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί να απέτυχε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο, κατάφερε να τους οδηγήσει σε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο χάρις στο οποίο η «θρυλική» ομάδα του Μάντσεστερ θα βρεθεί την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Champions League .

ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Ονάνα, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ (82΄ Ντε Γιονγκ), Σάντσες, Τραορέ, Κλάασεν, Γιουνές, Σένε (70΄ Φαν ντε Μπέικ), Ζιγιέκ, Ντόλμπεργκ (62΄ Κάμπος), Ντε Λιχτ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Πογκμπά, Μάτα (90΄ Ρούνι), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ράσφορντ (84΄ Μαρσιάλ), Ερέρα, Μχιταριάν (74΄ Λίνγκαρντ), Βαλένσια, Φελαϊνί, Νταρμιάν.

Σχετικά άρθρα