Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν σταμάτησε ούτε για σουβλάκι: 3-0 ο ΠΑΟ τον Λεβαδειακό!

Δεν σταμάτησε ούτε για σουβλάκι: 3-0 ο ΠΑΟ τον Λεβαδειακό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λεβαδειακός, Λιβαδειά, Μάρκους Μπεργκ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟ, Ποδόσφαιρο,

Τα «δόντια» του έδειξε ο Παναθηναϊκός με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος.

Παίζοντας «σαν τη γάτα με το ποντίκι» τον Λεβαδειακό, το «τριφύλλι» έκανε ονειρεμένη πρεμιέρα στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας άνετα 3-0!

Παίζοντας εξαιρετικά, σοβαρά και ενίοτε… αγριεμένα, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, μπροστά σε 2.000 και πλέον οπαδούς της, πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από τη Λιβαδειά, επικρατώντας 3-0 του Λεβαδειακού, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας!

Εξαιρετικοί Γουακάσο και Λεντέσμα, οι οποίοι… άνοιξαν λογαριασμό με την πράσινη φανέλα στο 8’ και στο 37’ αντίστοιχα, ενώ ο Λέτο έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα» στο 77’.

«Μέσα» στα δύο πρώτα γκολ ο Μπεργκ, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Αργεντινός έκανε το 1-0 και έδωσε την ασίστ για το παρθενικό γκολ ΚΑΙ του Γκανέζου.

Ο πολύ καλός -και δημιουργικά- Μέστο «σέρβιρε» το 3-0.

Το αγαπημένο του 4-2-3-1 χρησιμοποίησε ο Αντρέα Στραματσόνι. Απόντος του Μολέδο, που έμεινε εκτός αποστολής, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα στη γάμπα και προφυλάχθηκε ενόψει Άγιαξ, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κουτρουμπής και Ιβάνοφ, με τον Μέστο στο δεξί άκρο και τον Χουλτ στο αριστερό, ενώ κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Στιλ.

Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Ζέκα και Λεντέσμα και πιο μπροστά οι Γουακάσο (αριστερά), Ιμπάρμπο (δεξιά) και ο Λουντ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάρκους Μπεργκ.

Στον αντίποδα, ο Ράτσκο Ντόστανιτς επέλεξε και εκείνος σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Ναμάσκο, ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν οι -από αριστερά προς τα δεξιά- Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ουόν και Μουλόπουλος.

Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Καλτσάς και Μαχαίρας, δεξί εξτρέμ ήταν ο Γιακουμάκης, αριστερό ο Μπαλγκαζουανί, ενώ ο Ζεζίνιο κινούταν πίσω από τον Μάντζιο.

Ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα επιδίωκε να ξεμπερδέψει γρήγορα, ώστε να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει Άγιαξ, αλλά ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του δεν περίμενε τέτοια άνεση, στην πρεμιέρα της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι στη Σούπερ Λίγκα.

Παίζοντας σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο τον τραγικό Λεβαδειακό «σαν τη γάτα με το ποντίκι», το «τριφύλλι»… καθάρισε γρήγορα το «διπλό», δείχνοντας, μετά την Ευρώπη, πολύ καλό πρόσωπο και στο εσωτερικό.

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί, με τον Γουακάσο να είναι… διάολος από αριστερά, δείχνοντας πανέτοιμος να πάρει τη φανέλα του βασικού… σπίτι του, όπως και ο Λεντέσμα, από τα πόδια του οποίου περνούσε κάθε επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων!

Οι δυο τους, άλλωστε, ήταν εκείνοι που πέτυχαν τα γκολ του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο, με τον Μπεργκ να είναι «μέσα» και στις δύο φάσεις.

Ο Σουηδός κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο ο Αργεντινός χαφ άνοιξε το σκορ -και… λογαριασμό- στο 8’, ενώ έδωσε με κεφαλιά-πάσα την ασίστ στον Γκανέζο, για το παρθενικό γκολ και του 26χρονου με την πράσινη φανέλα, στο 37’.

Ο Γουακάσο, μάλιστα, είχε και δύο «κεραυνούς», στο 22’ και στο 26’, με τον πρώτο να φεύγει λίγο άουτ και τον δεύτερο να απομακρύνεται από τον καλύτερο παίκτη των γηπεδούχων, τον Μολδαβό γκολκίπερ, Στάνισλαβ Ναμάσκο.

Κανείς, πάντως, από τους παίκτες του «τριφυλλιού» δεν υστέρησε, ειδικά στο α’ ημίχρονο. Ο Ζέκα έκανε τη γνωστή, αθόρυβη δουλειά του, ενώ βγάζει τη σέντρα -με το αριστερό, μάλιστα!- στη φάση του δεύτερου γκολ, ο Λουντ ήταν και πάλι από τους καλύτερους, ενώ ο Ιμπάρμπο… χόρεψε αρκετές φορές τους αντιπάλους του από δεξιά.

Όσο για την αμυντική τετράδα, αλλά και τον Στιλ, είχαν ένα πολύ εύκολο βράδυ, αφού σε καμία περίπτωση οι παίκτες του Ράτσκο Ντόστανιτς δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί…

Ο Μέσο, δε, ήταν αρκετά δημιουργικός. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τις τελικές να είναι 10-1 υπέρ του «τριφυλλιού»!

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Λεβαδειακός συνέχιζε να δυσκολεύεται να περάσει ακόμη και τη σέντρα, τη στιγμή που οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι, ναι μεν… έριξαν ταχύτητα, αλλά, ταυτόχρονα, ήθελαν και ένα τρίτο γκολ και έδειχνα τον ίδιο ζήλο για να το πετύχουν.

Ο Ιμπάρμπο έκανε… πλάκα στον Ουόν, αλλά ο Ναμάσκο έκανε σωτήρια απόκρουση στο 52’, ενώ είπε «όχι» και στο πολύ δυνατό σουτ του Λεντέσμα στο 54’, όπως και στο απίστευτο τετ-α-τετ του Μπεργκ ένα λεπτό αργότερα.

Στο 75’, ωστόσο, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα… Ο Μπεργκ (που έγινε… δημιουργός, από εκτελεστής, το βράδυ του Σαββάτου) είδε τον Μέστο να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, του έδωσε την μπάλα ιδανικά στον χώρο, με τον Ιταλό να… σερβίρει έτοιμο γκολ στον Λέτο, για το 3-0 των φιλοξενούμενων, που έχασαν και νέο τετ-α-τετ και πάλι με τον Μπεργκ (έπειτα από πάσα του Βιγιαφάνιες), στο 83’, καθώς ο Ναμάσκο ήταν και πάλι εκεί!

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μαχαίρας (46’ Καραχάλιος), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (82’ Παππάς), Μπελγκαζουανί (65’ Βασιλείου), Μάντζιος.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουλτ, Λεντέσμα (76’ Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Ιμπάρμπο (87’ Εμποκού), Λουντ (66’ Λέτο), Γουακάσο, Μπεργκ.

Διαιτητής: Αν. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Σχετικά άρθρα