Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Στον αέρα” οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο λίγο πριν ξεκινήσουν

“Στον αέρα” οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο λίγο πριν ξεκινήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Μισέλ Τέμερ, Ντίλμα Ρούσεφ, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο Ντε Τζανέιρο,

Πέντε εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και η πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή οικονομική κρίση, την οποία προσπαθεί να ξεπεράσει.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο, την πρωτεύουσα της πολιτείας, ενώ στις επενδύσεις που υλοποιούνται για τη διεξαγωγή των αγώνων, συμμετέχουν τόσο η πόλη όσο και η πολιτεία, μαζί με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, η πολιτειακή κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης στις αρχές του μήνα, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, οι ανησυχίες παραμένουν σχετικά με τη μη ολοκλήρωση του βασικού έργου του υπόγειου σιδηρόδρομου, μέχρι τη διεξαγωγή των αγώνων, υπό το φόβο πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων που θα επηρεάσουν την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατασκευή του υπόγειου σιδηρόδρομου έχει υπερβεί το αρχικό οικονομικό κόστος και είναι υπερχρεωμένη, με την πολιτειακή κυβέρνηση να έχει ζητήσει δάνειο από την Τράπεζα Ανάπτυξης της Βραζιλίας, η οποία αρνήθηκε να χορηγήσει δάνειο, μέχρι την εξόφληση μέρους από το χρέος της πολιτείας.

Σχετικά άρθρα