Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι Ρώσοι αθλητές του στίβου

Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι Ρώσοι αθλητές του στίβου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ντόπινγκ, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Ρωσία, Στίβος,

Οι Ρώσοι αθλητές του στίβου δεν θα δώσουν, τελικά, το “παρών” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού η IAAF δεν προχώρησε σε άρση της τιμωρίας αποκλεισμού, που είχε επιβληθεί αρχικά μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο, λόγω των σκανδάλων ντόπινγκ στον ρωσικό αθλητισμό.

Αρχικά, ο αποκλεισμός ήταν προσωρινός, με την προϋπόθεση πως οι Ρώσοι θα τηρούσαν τα προαπαιτούμενα που είχαν προβλεφθεί, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει.

Κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα η παγκόσμια ομοσπονδία να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού που τους έχει επιβάλει.

Η εξοντωτική ποινή αφορά 4.027  αθλητές

Η εξοντωτική ποινή αφορά 4.027 Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.

“Έγινε πρόοδος αλλά το πρόγραμμα αντί – ντόπινγκ της ρωσικής ομοσπονδίας δε μπορεί να γίνει αποδεκτό” δήλωσε ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου ενώ ο Νορβηγός Ρούνε Άντερσεν σημείωσε ότι η Ρωσία απέχει 18 με 24 μήνες από το να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι εξετάζεται ειδικός κανονισμός, ώστε να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο οι “καθαροί” αθλητές.

Σχετικά άρθρα