Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίσημη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Μοζαμβίκη

Επίσημη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Μοζαμβίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μοζαμβίκη, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Επίσημη ποιμαντική και ιεραποστολική επίσκεψη στην εκκλησιαστική Επαρχία της Μοζαμβίκης πραγματοποιεί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Ο Μακαριώτατος αφίχθη το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου στον κρατικό αερολιμένα του Μαπούτο, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνό, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αθηνόδωρο Παπαευριπιάδη, Έξαρχο της Α.Θ.Μ. στην Κύπρο και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Σέργιο Yaremtso, εκ Νοτίου Αφρικής.

Τον ΑΘΜ υπεδέχθησαν ο επιχώριος Θεοφ. Επίσκοπος κ. Ιωάννης, οι Πρεσβευτές στην Μοζαμβίκη της Αιγύπτου κ. Fawzy Mohammed El-Ashmawy και της Ρωσίας κ. Andrey V. Kemarsky, ο Μοζαμβικανός Βουλευτής κ. Ζαχαρίας Ζοζέ και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στη Μοζαμβίκη κ. Γεράσιμος Μαρκέτος.

Ακολούθως μετέβησαν οδικώς στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στο κέντρο του Μαπούτο, όπου τον υπεδέχθη η νεολαία της Επισκοπής, ραίνοντας τα χέρια του – κατά τον παραδοσιακό εγχώριο τρόπο υποδοχής – με ροδόσταμα και προσφέροντάς του λουλούδια.

patriarxis-alexandreias1

Ο Πατριάρχης, ασπαζόμενος ένα προς ένα όλα τα παιδιά, εισήλθε στον Καθεδρικό Ναό, όπου ετελέσθη Δοξολογία επί τη αφιξει της ΑΘΜ, στην οποία παρευρέθησαν θρησκευτικοί και διπλωματικοί εκπρόσωποι.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ετελέσθησαν, πίσω ακριβώς από τον Καθεδρικό Ναό, η ακολουθία του Αγιασμού και τα εγκαίνια του νέου Ιεραποστολικού και Πνευματικού Κέντρου της Επισκοπής Μοζαμβίκης.

Στο Κέντρο αυτό, η Ορθόδοξη νεολαία του Σχολείου Πολιτισμού της Επισκοπής, παρουσίασε στον Πατριάρχη ψυχωφελές πρόγραμμα με ψαλμούς και τραγούδια, ενώ μετά το πέρας του προγράμματος παρετέθη δεξίωση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Δανιήλ Μπιάζη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αθηνόδωρο Παπαευριπιάδη, Έξαρχο της Α.Θ.Μ. στην Κύπρο, τους Πρέσβεις της Αιγύπτου κ.Fawzy Mohammed El-Ashmawy και της Ρωσίας κ.Andrey V. Kemarsky στην Μοζαμβίκη και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδος στη Μοζαμβίκη κ.Γεράσιμο Μαρκέτο, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μοζαμβίκης κ. Armando-Emilio Guebeza, στο Προεδρικό Μέγαρο.

patriarxis-alexandreias2

Στην κεντρική αίθουσα υποδοχής του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πάπας και Πατριάρχης κ. Θεόδωρος, απένειμε τον Μεγαλόσταυρο Αξίας Σάββα του Ηγιασμένου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Guebeza και, στη συνέχεια, είχαν, σε εγκάρδιο κλίμα, εκτενέστατη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το βράδυ, παρετέθη σε οικογενειακό κλίμα στο Επισκοπείο, δείπνο υπό του Θεοφιλ.Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, προς τιμήν του Πάπα και Πατριάρχου κ. Θεοδώρου, με συνδαιτημόνες τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Δανιήλ Μπιάζη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αθηνόδωρο Παπαευριπιάδη, Έξαρχο της Α.Θ.Μ. στην Κύπρο, τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Σέργιο Yaremtso, εκ Νοτίου Αφρικής, την Πρέσβειρα της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Μοζαμβίκη κα.Aylin Tashan, τον Μοζαμβικανό Βουλευτή κ. Ζαχαρία Ζοζέ, τις κυρίες Μαρία Κασιμάτη και Μαρίνα Τσιχλάκη, και τους δημοσιογράφους του MEGA CHANNEL Μανώλη Δημελά και Καλλιόπη Μαλλόφτη, η οποία και επιμελήθηκε την φωτογραφική κάλυψη της επισκέψεως της ΑΘΜ.

Αρχιμ. Δανιήλ Μπιάζης

Σχετικά άρθρα