Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζάεφ υπέβαλλε αίτημα τον περασμένο Οκτώβριο στο Οικ. Πατριαρχείο να αναγνωρίσει τη σκοπιανή ψευδοεκκλησία

Ο Ζάεφ υπέβαλλε αίτημα τον περασμένο Οκτώβριο στο Οικ. Πατριαρχείο να αναγνωρίσει τη σκοπιανή ψευδοεκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία - Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, Πατριαρχείο Σερβίας, Σκόπια, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η σκοπιανή ιστοσελίδα vesnik μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, επέβαλλε αίτημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να αναγνωρίσει τη σκοπιανή σχισματική «μακεδονική» ψευδοεκκλησία.

Το αίτημα του Ζόραν Ζάεφ υποτίθεται ότι υποβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και υποτίθεται πάντα με το ίδιο δημοσίευμα ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο το εξετάζει.

Στα Σκόπια υπάρχει μια σχισματική και σε μεγάλο βαθμό αιρετική Εκκλησία, που παριστάνει την Ορθόδοξη και αυτοτιτλοφορείται «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδας».

Η «Εκκλησία« αυτή προέκυψε από τη διάσπαση των τριών νοτιότερων επαρχιών της Σερβικής Εκκλησίας, Σκοπίων, Ζλετόβου-Στρωμνίτσας, Αχρίδας-Βιτωλίων, τον Οκτώβριο του 1958 και ως σήμερα δεν αναγνωρίζεται από καμιά άλλη ορθόδοξη Εκκλησία.

Με την ίδρυση της το 1958 βρίσκονταν σε κανονική ενότητα με το Σερβικό Πατριαρχείο και ο πρώτος επίσκοπος της χειροτονήθηκε από τον Σέρβο Πατριάρχη.

Το 1967 όμως ανακήρυξε το αυτοκέφαλο της με αποτέλεσμα η έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, κήρυξε την ηγεσία αυτής της Εκκλησίας σχισματική.

Το 2005 και μετά από διάλογο που δεν κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ του Πατριαρχείου της Σερβίας και της σχισματικής Εκκλησίας, το Πατριαρχείο της Σερβίας προχώρησε στην επανίδρυση της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα