Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει τη βία στη Γάζα και ζητά διάλογο

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει τη βία στη Γάζα και ζητά διάλογο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βατικανό, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Ιταλία, Καθολική Εκκλησία, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πάπας Φραγκίσκος, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τα επεισόδια κοντά στα σύνορα της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, λέγοντας ότι οι θάνατοι θα οδηγήσουν σε περισσότερη βία και έκανε έκκληση για διάλογο ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους νεκρούς και τους τραυματίες και βρίσκομαι κοντά με τις προσευχές μου και την αγάπη μου σε όλους όσοι υποφέρουν», είπε ο Πάπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Επαναλαμβάνω ότι η χρήση βίας ποτέ δεν οδηγεί στην ειρήνη. Ο πόλεμος οδηγεί σε πόλεμο και η βία σε βία», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, 60 Παλαιστινιοι σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ στη διάρκεια διαδηλώσεων έπειτα από τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Αυτή ήταν η πιο αιματηρή ημέρα στη Γάζα από τον πόλεμο Ισραήλ – ισλαμιστικής Χαμάς το 2014.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη το 2014, ζήτησε από τις δύο πλευρές και από τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσουν τις προσπάθειες «ώστε ο διάλογος, η δικαιοσύνη και η ειρήνη να επικρατήσουν».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του για τη μεταφορά της πρεσβείας, ο Φραγκίσκος ζήτησε να γίνει σεβαστό το status quo της Ιερουσαλήμ λέγοντας ότι οι νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα κλιμάκωναν περαιτέρω τις διεθνείς συγκρούσεις.

Μιλώντας νωρίτερα σε ομάδα Πολωνών βετεράνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πάπας είπε: «Δεν μαθαίνουμε ποτέ».

Σχετικά άρθρα