Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές! Ο Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας εισήλθε στον Άγιο Μάρκο για να συναντηθεί με τον Κόπτη Πατριάρχη

Πρωτοφανές! Ο Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας εισήλθε στον Άγιο Μάρκο για να συναντηθεί με τον Κόπτη Πατριάρχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Κάιρο, Κόπτης Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Ταουάντρος ο Β΄, Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Σαουδική Αραβία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τη φήμη του μεγάλου μεταρρυθμιστή της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Διάδοχος Πρίγκιπας Μοχάμεντ κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, όπου συνάντησε τον Κόπτη (Μονοφυσίτη) Πατριάρχη και Πάπα Αλεξάνδρειας Θεόδωρο (Τουάντρος) τον Β΄. Πρόκειται για μια ιστορική συνάντηση, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς ότι στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται ακόμα η δημόσια λατρεία καμίας άλλης θρησκείας πέρα από του Ισλάμ.

Ο Πρίγκιπας Διάδοχος επισκέφτηκε τον Κόπτη Πατριάρχη στην κοπτική Μητρόπολη του Καΐρου και η επίσκεψή του άφησε όλους τους ισλαμιστές κυριολεκτικά άφωνους.

Ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ και ο Πατριάρχης Τουάντρος βημάτισαν μαζί στο εσωτερικό της Μητρόπολης του Αγίου Μάρκου, όπου κάθισαν και συνομίλησαν. Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας εισέρχεται σε χριστιανική εκκλησία.

Από τη στιγμή που ο δυτικόφιλος Πρίγκιπας Μοχάμεντ ανέλαβε τα ηνία της χώρας του η Σαουδική Αραβία άλλαξε πορεία.

Στις γυναίκες επιτράπηκε ξανά να οδηγούν όπως και να ανοίγουν επιχειρήσεις δίχως την απαραίτητη συναίνεση άνδρα.

Επιτράπηκε η λειτουργία κινηματογράφων.

Συνελήφθησαν όλοι οι παρασιτικοί πρίγκιπες και αξιωματούχοι και υποχρεώθηκαν να εξαγοράσουν την ελευθερία τους πληρώνοντας δεκάδες δισ. δολάρια στο κράτος.

Όλοι οι πρίγκιπες υποχρεώθηκαν να πληρώνουν από τις τσέπες τους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και νερού που κατανάλωναν κ.α.

Το σημαντικότερο όμως, η Σαουδική Αραβία συμμάχησε ισχυρά και ειλικρινά με την Αίγυπτο περνώντας στον άξονα της λογικής και εγκαταλείποντας την υποστήριξη στους ισλαμιστές.

Έτσι οι δύο ηγέτιδες δυνάμεις του αραβικού κόσμου τάχθηκαν απέναντι στον νεο-οθωμανισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο χαλιφάτο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ενάντια στα σχέδια της Άγκυρας οι Άραβες να υποταχθούν ξανά στους Τούρκους.

Σχετικά άρθρα