Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λειτουργία σε χριστιανική εκκλησία μετά από 6 χρόνια στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Λειτουργία σε χριστιανική εκκλησία μετά από 6 χρόνια στη Ντέιρ αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Μια μικρή ομάδα χριστιανών παρακολούθησε χθες Σάββατο την πρώτη λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια στην κατεστραμμένη εκκλησία της Παναγίας στη Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

Κρατώντας κεριά κάτω από τα τόξα της εκκλησίας που είναι σημαδεμένα από σφαίρες περίπου είκοσι πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία, την πρώτη που πραγματοποιείται εδώ και έξι χρόνια.

Πέτρες, κομμάτια από καλώδια και υπολείμματα από ρουκέτες εξακολουθούν να βρίσκονται στο πάτωμα της εκκλησίας, με τον ήλιο να μπαίνει ανεμπόδιστος από τα παράθυρα, καθώς τα βιτρό έχουν γίνει σκόνη.

Το Ισλαμικό Κράτος έθεσε υπό τον έλεγχό του όλη την ομώνυμη περιοχή το 2014, εκτός από την πόλη, που αντιστάθηκε. Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε πλήρως την πόλη τον Νοέμβριο του 2017.

Ο επικεφαλής της Συροϊακωβίτικης εκκλησίας Ιγνάτιος Εφραίμ προΐστατο της λειτουργίας, ενώ παρόντες ήταν και μουσουλμάνοι ιμάμηδες.

«Είναι απερίγραπτο το αίσθημα να προσευχόμαστε σε μια σχεδόν κατεστραμμένη εκκλησία, είναι μια παρηγοριά για τις καρδιές μας και ένα μήνυμα ελπίδας προς τους κατοίκους της πόλης να επιστρέψουν και να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμησή της», τόνισε.

Ο αριθμός των χριστιανών που ζούσαν στη Ντέιρ αλ Ζουρ πριν ξεκινήσει ο εμφύλιος στη Συρία εκτιμάται περίπου στις 3.000.

Σχετικά άρθρα