Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνορθόδοξοι αραβόφωνοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ελληνορθόδοξοι αραβόφωνοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Ορθόδοξη Εκκλησία, Παλαιστίνη, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, Φωτογραφίες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ομάδες Ελληνορθόδοξων από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Δυτική Όχθη), επισκέπτονται διαρκώς τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, για να του εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δέχεται έντονη πολεμική από ρωσικούς και φιλότουρκους αραβικούς κύκλους που επιδιώκουν τον αφελληνισμό του.

Ωστόσο, το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο, απόγονοι των ελληνορωμαϊκών πληθυσμών της Παλαιστίνης, σήμερα αραβόφωνοι αλλά ομογενείς μας, εκφράζει την υποστήριξή του διότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός χαρακτήρας του Πατριαρχείου διαφυλάττει και τη δική τους συνέχεια στην περιοχή.

Την Παρασκευή δύο ομάδες Ελληνορθόδοξων, από τριάντα άτομα έκαστη, επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο και εξέφρασαν την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους στον θεσμό του Πατριαρχείου και προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Θεόφιλου.

Η δεύτερη μάλιστα ομάδα, αποτελούμενη από νέους της Ζαπάμπδε, ζήτησαν τη βοήθεια του Πατριαρχείου για χορήγηση υποτροφιών και για να ανεγείρουν εκκλησία στο χωριό τους.

Σχετικά άρθρα