Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ήχησαν ξανά οι καμπάνες στη Μοσούλη για τα Χριστούγεννα μετά από τρία χρόνια

Ήχησαν ξανά οι καμπάνες στη Μοσούλη για τα Χριστούγεννα μετά από τρία χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασσύριοι, Ισλαμιστές, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί, Χριστούγεννα,

Οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Παύλου ήχησαν ξανά στην πόλη της Μοσούλης του Ιράκ για τα Χριστούγεννα, πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Στα τρία χρόνια που η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ο χριστιανισμός είχε απαγορευτεί και οι εκκλησίες είτε είχαν ανατιναχτεί με εκρηκτικά, είτε είχαν μετατραπεί σε οπλοστάσια ή διοικητήρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Από κοινού χριστιανοί και μουσουλμάνοι κάτοικοι της Μοσούλης συμμετείχαν σε ειδική λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Παύλου για τη γέννηση του Ιησού Χριστού.

«Όπως μπορείτε να δείτε αυτή η εκκλησία έχει καταστραφεί, αλλά κάτοικοι της πόλης εθελοντικά ανέλαβαν την ανοικοδόμησή της, επειδή αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα ειρήνης για όλο τον κόσμο. Οι καμπάνες επέστρεψαν στην πόλη», δήλωσε σε τοπικά Μέσα ο Ουντάι Αλ Αντχαμί.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014, οι Ασσύριοι χριστιανοί κάτοικοι της πόλης αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν. Μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης τον Ιούλιο του 2017, οι χριστιανοί έχουν αρχίσει να επιστρέφουν.

Σχετικά άρθρα