Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη Διεθνή Διαθρησκευτική Διάσκεψη του ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη Διεθνή Διαθρησκευτική Διάσκεψη του ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στην Αθήνα μεταβαίνει τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το διήμερο 30-31 Οκτωβρίου 2017, όπως έγραψε η ιστοσελίδα «Φως Φαναρίου».

Η Διεθνής Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» αποτελεί ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας, σε μια συγκυρία όπου οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή παραμένουν ταραχώδεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη επί του θέματος που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, η πρώτη είχε γίνει επίσης στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2015 και στην οποία είχε επίσης συμμετάσχει ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Η Διάσκεψη φιλοδοξεί, δύο χρόνια μετά, να προχωρήσει τόσο στον απολογισμό των ανοιχτών ζητημάτων, όσο και στην ενίσχυση ενός πλαισίου διαλόγου μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων της περιοχής που προωθεί την προσέγγιση, τη δικτύωση, τον αλληλοσεβασμό και εντέλει, την ειρηνική συνύπαρξη.

Στην Διεθνή Διάσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, όλοι σχεδόν οι Πατριάρχες των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Βατικανού, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες από το Μουσουλμανικό και Εβραϊκό κόσμο.

Σημαντική είναι επίσης η συμμετοχή Υπουργών Εξωτερικών και υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών από το σύνολο σχεδόν των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Σχετικά άρθρα