Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος: Χρειαζόμαστε έναν Καποδίστρια

Ιερώνυμος: Χρειαζόμαστε έναν Καποδίστρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Ιωάννης Καποδίστριας,

“Χρειαζόμαστε πολιτικούς σαν τον Καποδίστρια σε όλους τους καιρούς” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την έναρξη της ημερίδας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα “ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο πολιτικού ηγέτη”, που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή.,

Ο Αρχιεπίσκοπος σε μία ομιλία γεμάτη μηνύματα τόνισε ότι “Μέσα σε έναν κόσμο φθοράς και λήθης, αναδύεται ο ιστορικός λόγος και η ιστορική μνήμη. Συμβαίνει συχνά, και ιδιαίτερα στους σημερινούς καιρούς, καθετί ιερό στη ζωή να αποϊεροποιείται και να αναλώνεται, να προδίδεται εν ονόματι οιασδήποτε σκοπιμότητας. Ακόμη και τα πρόσωπα χάνονται μέσα στη μαζικότητα των νέων ιδεών. Χρειάζεται να εμβαθύνουμε με πολύ κόπο στην σπουδή της ιστορίας και των μεγάλων ιστορικών μορφών, και περισσότερο ακόμη χρειάζεται να ενισχύσουμε την μνήμη, να μαρτυρούμε το διαρκή δεσμό μας με αυτήν, να τον επανευρίσκουμε και να τον ανανεώνουμε από κοινού, όπως μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις”.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον Ιωάννη Καποδίστρια λέγοντας πως “πρόκειται για έναν κορυφαίο πολιτικό που έλαμψε σε Ελλάδα και Ευρώπη με το μεγαλείο των χαρισμάτων του, με τη σύνεση, την αυταπάρνηση, την ταπεινότητα, την τόλμη, την ευστροφία, την διορατικότητα και την πίστη του”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πίστη του Καποδίστρια λέγοντας πως “είχε βαθύτατη πίστη στο Θεό. Θεώρησε την Εκκλησία ιδρυτικό συστατικό της εθνικής μας ταυτότητας. Επίσης, έδωσε μεγάλη έμφαση στην παιδεία. Θεωρούσε αχώριστα αυτά τα δύο, γιαυτό και όταν όρισε τα υπουργεία συνέστησε την “Γραμματείαν των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως”.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε πως “τέτοιους πολιτικούς, αυτού του ήθους, χρειαζόμαστε σε όλους τους καιρούς. Πρέπει να αναδείξουμε όσο μπορούμε αυτή τη μεγάλη αλήθεια και να οπλιστούμε με αυτήν, να την καλλιεργήσουμε μέσα μας. Να διαλεχθούμε με τον εαυτό μας και να προβληματιστούμε. Και αν είναι δύσκολο να σταθούμε στο ύψος του Καποδίστρια, ας στραφούμε τουλάχιστον σ’ αυτόν με πνεύμα μαθητείας. Ας σταθεί οδηγός και δάσκαλός μας”.

Σχετικά άρθρα