Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καβγάς για έναν νεκρό γκουρού και 100.000.000 ευρώ καταθέσεις!

Καβγάς για έναν νεκρό γκουρού και 100.000.000 ευρώ καταθέσεις!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκουρού, Ινδία ή Μπάρατ, Σρι Ασουτός Μαχαράζ,

Οι περισσότεροι γκουρού της Ινδίας, που τόσο… συγκινούν τους δυτικούς με τα κηρύγματα περί “αγάπης”, είναι στην πραγματικότητα πολυεθνικές “επιχειρήσεις”, που “πουλάνε” φιλοσοφία, διαλογισμό και μυστήριο, με το αζημίωτο φυσικά, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των πολλών.

Ένας τέτοιος γκουρού, ο Σρι Ασουτός Μαχαράζ, ιδρυτής του τάγματος Ντίβια Τζιότι Τζαγκράτι Σανστάν (όσο πιο μακροσκελές είναι το όνομα τόσο πιο πολλά θύματα σπεύδουν να μυηθούν), πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο από έμφραγμα. Όμως οι οπαδοί του έχουν άλλη άποψη: ο γκουρού, σύμφωνα με αυτούς, δεν είναι νεκρός αλλά βρίσκεται σε… βαθιά περισυλλογή!

Ο γιος και η σύζυγος του πεθαμένου γκουρού θέλουν να πάρουν το πτώμα του και να το κάψουν, όπως προστάζουν τα ινδουιστικά έθιμα. Δεν μπορούν όμως, γιατί όπως προείπαμε, οι οπαδοί θεωρούν ότι είναι ακόμα ζωντανός, αν και τον έχουν βάλει σε ψυγείο, να τον συντηρήσουν, μέχρι να… ξυπνήσει. (Παράνοια θα πείτε, αλλά μήπως είναι οι μόνοι που πιστεύουν ότι ο δάσκαλος δεν πέθανε και ότι θα αναστηθεί;).

Τι σημασία έχει αν οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του, ο οποίος προήλθε από έμφραγμα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι αστυνομικές αρχές της περιοχής; Ο παραλογισμός είναι ισχυρότερος από την επιστήμη, για αυτό και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε την έκθεση της αστυνομίας και οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν πως πρόκειται για ζήτημα πνευματικής υφής, παγώνοντας με αυτό τον τρόπο την υπόθεση.

Έτσι, ο 40χρονος γιος του γκουρού ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να διενεργηθεί έρευνα για το αν ο άνδρας είναι νεκρός ή αν βρίσκεται σε διαλογισμό, για τις συνθήκες του θανάτου του 80χρονου άνδρα αν τελικά έχει πεθάνει, ενώ απαιτεί να επιστραφεί η σορός στην οικογένεια.

Όπως αναφέρει ο Telegraph ο γιος του υποστηρίζει πως οι πιστοί διατηρούν το σώμα του ώστε να ελέγξουν την περιουσία του γκουρού, η οποία ανέρχεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.Το τάγμα που ίδρυσε ο Σρι Ασουτός Μαχαράζ έχει υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα από τα κύρια συνθήματά τους την παγκόσμια ειρήνη.

Εν κατακλείδι, ένας γκουρού που δεν δίδαξε τίποτα καινούργιο, όπως η παγκόσμια ειρήνη, δημιούργησε ένα τάγμα με μέλη σε όλο τον κόσμο, η επιχείρηση “παγκόσμια ειρήνη” αποδείχτηκε χρυσωρυχείο κι όταν πέθανε οι οπαδοί (προφανώς η ηγετική ομάδα) επινόησαν το παραμύθι ότι δεν είναι νεκρός αλλά… κάνει διαλογισμό, ώστε να τον βάλουν στην κατάψυξη, τα θύματα να συνεχίζουν να πηγαίνουν και να τον… προσκυνάνε τον μουμιοποιημένο νεκρό (τι μας θυμίζουν άραγε όλα αυτά;), τα έσοδα να συνεχίσουν να ρέουν στα ταμεία του τάγματος και -φυσικά- αφού δεν θεωρείται νεκρός, τα 100 εκ. ευρώ να τα διαχειρίζεται η ηγετική ομάδα.

Ο γιος, από την άλλη, που θέλει κι αυτός τα 100 εκ. ευρώ, έχει εντελώς διαφορετική άποψη για την… αθανασία του πατέρα του και το εντυπωσιακότερο όλων, η ινδική Δικαιοσύνη θεωρεί όλη αυτή την κομπίνα “πνευματικό ζήτημα”. Σε ποιον αιώνα είπαμε ότι ζούμε;

world-peace

Σχετικά άρθρα