Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλήθος πιστών στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω για να προσκυνήσει την Αγία Ελένη

Πλήθος πιστών στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω για να προσκυνήσει την Αγία Ελένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Βαρβάρα, Αθήνα, Αιγάλεω, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω, όπου θα εκτεθεί το Τίμιο Ξύλο και του Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης.

Το παρών δίνει στην τελετή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η μεταφορά του Ιερού λειψάνου στην Αθήνα χαρακτηρίζεται ως ένα κορυφαίο γεγονός μνήμης για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης έρχεται στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκτεθεί σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ότι η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Ελένης αναδεικνύει τη σημασία της Οικουμενικότητας και της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης, καθώς η Ευρώπη χωρίς τη χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει.

Η Αγία Ελένη, μητέρα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, συνδέεται με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα και ο ελληνικός λαός έχει συνδέσει πλήθος παραδόσεων μαζί της, στη Μικρά Ασία, την Κύπρο, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Τήλο, στο Καστελόριζο, στη Νάξο, την Πάρο. Η προστάτιδα των χριστιανών Αγία Ελένη κοιμήθηκε το 328 μ.Χ. σε ηλικία 80 ετών.

Να σημειωθεί ότι ο χριστιανισμός αναγνωρίστηκε ως επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 380 μ.Χ. από τον Θεοδόσιο στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά άρθρα