Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια χούφτα παραθρησκευτικοί με μούσια αναθεμάτισαν τους Ελευθεροτέκτονες (βίντεο)

Μια χούφτα παραθρησκευτικοί με μούσια αναθεμάτισαν τους Ελευθεροτέκτονες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Βίντεο, Ελευθεροτεκτονισμός, Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Μια χούφτα γραφικών παραθρησκευτικών, “χριστιανοταλιμπάν”, συγκεντρώθηκαν έξω από το Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών για να… αναθεματίσουν τον Ελευθεροτεκτονισμό.

Το μεσαιωνικό θέαμα των ορθοδόξων τζιχαντιστών, με τα μούσια μέχρι τις κοιλιές και τους μεγάλους σταυρούς, να αναθεματίζουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα του οποίου τα μέλη εμφορούνται από τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού και Δυτικού Διαφωτισμού, από τον Ανθρωπισμό και την έμπρακτη Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν είναι ανεξήγητο.

Επί δεκαετίες ολόκληρες ο Ελευθεροτεκτονισμός δέχεται λάσπες και συκοφαντίες από τους σκοταδιστές, θρησκευτικούς και πολιτικούς, επειδή μέλη του υπήρξαν οι μεγαλύτεροι κοινωνικοί και εθνικοί αγωνιστές τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Οι σπουδαίοι εκείνοι άνδρες, που ηγήθηκαν λαμπρών επαναστάσεων και μεγάλων αλλαγών, που έβγαλαν την ανθρωπότητα από τα μεσαιωνικά σκοτάδια, τις δεισιδαιμονίες και την ανοησία, ανδρών που απελευθέρωσαν τις επιστήμες από τα δεσμά των θεοκρατιών, θεωρούνται “εχθροί” από τους εικονιζόμενους τζιχαντιστές και λογικό, αφού τους “χάλασαν” τον ιδανικό τους μεσαίωνα.

Οι Έλληνες τέκτονες, οι άνθρωποι που οργάνωσαν όχι μόνο την Επανάσταση του 1821 με τη Φιλική Εταιρεία αλλά και τον Μακεδονικό Αγώνα, σπανίως απαντούν στις επιθέσεις εκείνων που είχαν και έχουν την αρχή “σφάξε με πασά μου να αγιάσω”.

Θεωρούν ότι οι υπηρεσίες τους προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα δεν πρέπει να “διαφημίζονται”, ούτε να “διαλαλούνται”, αφού προέρχονται από την αίσθηση του καθήκοντος και όχι από κάποια ανάγκη για προβολή.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, εκεί που συγκεντρώθηκαν στις 11 Ιουλίου οι “χριστιανοταλιμπάν” απέξω για να αναθεματίσουν, έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια ιστορικά κείμενα σχετικά με τη δράση των Ελλήνων ελευθεροτεκτόνων για να συνδράμει στην ιστορική έρευνα.

Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:

1. Διαβάστε πώς οι Τέκτονες απελευθέρωσαν τη Μακεδονία
2. Διαβάστε πώς οι Τέκτονες προετοίμασαν την Επανάσταση του 1821
3. Καρμπονάροι αγωνιστές της εθνεγερσίας: Μυστικές Εταιρείες στα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821

Δείτε και το βίντεο:

Σχετικά άρθρα