Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πατριάρχης Μόσχας ευλογεί τη μάχη των Ρώσων κατά των τζιχαντιστών

Ο Πατριάρχης Μόσχας ευλογεί τη μάχη των Ρώσων κατά των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Ισλαμιστές, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Ρωσία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Συρία, Τζιχαντιστές,

Πλήρη στήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία παρέχει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αποκαλεί τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία “αμυντική απαντητική δράση”.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη φαινομενικά απομακρυσμένη Συρία, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι απομακρυσμένη, είναι κυριολεκτικά ο γείτονάς μας, είναι η άμυνα της Πατρίδας», ανέφερε ο Πατριάρχης σε μια συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Ο Πατριάρχης είπε ακόμη ότι, αν η τρομοκρατία κερδίσει στη Συρία, “θα δημιουργηθεί μια τεράστια ευκαιρία να σκοτεινιάσει πολύ η ζωή των ανθρώπων μας και να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα”.

“Για το λόγο αυτό, ο πόλεμος αυτός είναι αμυντικός, δεν είναι καν τόσο πολύ πόλεμος, όσο ο αντίκτυπος του στόχου. Ωστόσο, παρ ‘όλα αυτά, αυτή η συμμετοχή των ανθρώπων μας σε στρατιωτική δράση, και αυτός ο πόλεμος είναι δίκαιος όσο είναι αμυντικός,” σχολίασε.

Ο Πατριάρχης υπενθύμισε ότι ο Χριστιανισμός «δικαιολογεί τη στρατιωτική δράση, όταν υπερασπίζεται τους ανθρώπους, την κοινωνία και το κράτος».

“Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι φέρνει το φρικτό πρόβλημα της τρομοκρατίας. Ο λαός μας έχει περάσει μέσα από τρομερές δοκιμασίες, το Μπεσλάν, το Βολγκογκράντ, δεν μπορούμε να αναφέρουμε τα πάντα. Εμείς κάηκαμε από αυτόν τον πόνο, ξέρουμε τι είναι. Και τι έγινε με το αεροπλάνο που έριξαν πάνω από το Σινά; Για το λόγο αυτό, όλα όσα συμβαίνουν είναι μια αμυντική αντίδραση. Με αυτή την έννοια, έχουμε κάθε δικαίωμα να μιλούμε για μια δίκαιη μάχη », είπε.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Σχετικά άρθρα