Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος: Ας είμαστε οι Έλληνες που αναγέννησαν τον τόπο από τις στάχτες

Ιερώνυμος:  Ας είμαστε οι Έλληνες που αναγέννησαν τον τόπο από τις στάχτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Οικονομική Κρίση, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά στην μακραίωνη ιστορία της, εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση, να είμαστε οι “Έλληνες που αναγέννησαν τον τόπο τους από τις στάχτες”.

«Ας φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες των γονέων μας. Ας δώσουμε στις επόμενες γενιές έναν ακόμη λόγο να μας αναφέρουν όχι ως τους Έλληνες που έζησαν μία μεγάλη κρίση, αλλά τους Έλληνες που αναγέννησαν τον τόπο τους από τις στάχτες. Ας δείξουμε πως το κράμα μας όσες φορές και αν λιώσει, παραμένει πάντοτε ένα άριστο υλικό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών , σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή της Κυριακής”.

«Ο ελληνικός λαός έχει την ικανότητα να σταθεί στα πόδια του. Έχει το κουράγιο να σηκώσει τα μανίκια και να εργαστεί, διπλά και τριπλά αν χρειαστεί, για να αποκτήσει η χώρα “νοικοκυριό”», είπε ακόμη ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκτίμησε ότι αυτές οι δυσκολίες είναι μηδαμινές μπροστά στην κόπωση και όσα έχει υποστεί τόσα χρόνια.

«Αρκεί να πειστεί μέσα του πως δεν υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών του, δεν δίνει έναν σκληρό αγώνα, χωρίς νόημα, χωρίς να επιστρέφει αενάως στο μηδέν», διευκρινίζει.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρομοίωσε την Ευρώπη και την Ελλάδα ως «δύο αναπόσπαστες όψεις της ίδιας πέτρας που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε ακατόρθωτο, να σπάσει στα δύο» και αναρωτήθηκε «αν είναι ικανή μία κακή “στροφή” του ποταμού, μία τόσο μικρή διαδρομή μέσα στους αιώνες, να αλλάξει τη ροή και τη σύσταση της πέτρας» και συμπληρώνει με βεβαιότητα: «Ασφαλώς και όχι. Όλα μπορούν να διορθωθούν. Γιατί στον ορίζοντα του ποταμού υπάρχει κάτι που μας ενώνει: η κοινή ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτή η ενότητα που ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουμε πράξη. Έλληνες και Ευρωπαίοι».

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, που όπως ανέφερε, εκφράζει τους προβληματισμούς όχι ενός αρχιεπισκόπου, αλλά ενός απλού ιερέα και Έλληνα, εκτίμησε ότι «ήρθε ο καιρός να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουν τα παιδιά μας για να ριζώσουν στον τόπο τους. Ακόμη και αν χρειαστεί να βάλουμε για θεμέλια σε όσα χτίζουν τους κόπους και τα δικά μας όνειρα. Ήρθε ο καιρός να κάνουμε το ακατόρθωτο, εφικτό. Το έχουμε ξανακάνει, άλλωστε, στο παρελθόν».

Σχετικά άρθρα