Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με Χαρδούβελη, Μητσοτάκη και Σκρέκα συσκέπεται ο Σαμαράς

Με Χαρδούβελη, Μητσοτάκη και Σκρέκα συσκέπεται ο Σαμαράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γκίκας Χαρδούβελης, Δημοσιονομικό Κενό, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Σκρέκας, Τρόικα, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Μπαράζ συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης του, που χειρίζονται τα καυτά θέματα των προαπαιτούμενων του μνημονίου, θα έχει την Δευτέρα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ, που θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί, βρίσκονται όλα τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και δημοσίου χρέους.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις νέες απαιτήσεις της τρόικας για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, στην περαιτέρω αλλαγή του νόμου για τις 100 δόσεις, με τη θέσπιση και εισοδηματικών κριτηρίων, στις καθυστερήσεις που παρουσιάζει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και βέβαια στο τρόπο περαιτέρω διαπραγμάτευσης για το δημοσιονομικό κενό που η τρόικα επιμένει ότι θα υπάρξει το 2015.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός , στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, θα προεδρεύσει σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, για τις μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο Τομέα.

Το πλέον καυτό θέμα της συζήτησης είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση «χρωστάει» στην τρόικα επιπλέον 5.500 απολύσεις για το 2014. Επίσης θα συζητηθεί και το θέμα του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο και οι περικοπές που πρέπει να γίνουν σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος τις 12.30 μετά το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς, θα προεδρεύσει σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά στην απλοποίηση αδειοδοτήσεων, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και τις «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα θα υπάρξει και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς το τελευταίο έγγραφο της τρόικας θίγει τα καυτά ζητήματα του ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα η τρόικα απαιτεί περαιτέρω ενοποιήσεις ταμείων, για τη δημιουργία μηχανισμού ισοσκελισμένων εσόδων – εξόδων στο ασφαλιστικό που σημαίνει περαιτέρω μείωση συντάξεων, αλλά και επιμένει για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Στα φλέγοντα ζητήματα των εργασιακών, οι δανειστές μας αξιώνουν την θέσπιση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την αλλαγή του νόμου για την προκήρυξη των απεργιών.

Σχετικά άρθρα