Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες διώξεις κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Νέες διώξεις κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Γερμενής, Ιωάννα Κλάπα, Μαρία Δημητροπούλου, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσή Αυγή,

Νέος κύκλος ποινικών διώξεων κατά βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής ανοίγει από τη Δικαιοσύνη τις προσεχείς ημέρες μετά την ανάθεση των ερευνών για τη σοβαρότατη υπόθεση εγκληματικής δράσης της Χ.Α. σε δύο ειδικές ανακρίτριες από την Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας.

Ο βαρύς φάκελος της δικογραφίας -ίσως η σημαντικότερη υπόθεση των τελευταίων δεκαετιών- έφθασε ήδη στα χέρια των δύο εφετών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τους τρεις βουλευτές της Χ.Α. για τους οποίους η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους. Οι δύο ειδικές ανακρίτριες, που θεωρούνται από τις πλέον έμπειρες του Εφετείου της Αθήνας, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν τον νέο κύκλο των ερευνών. Στο πλαίσιο αυτό θα καλέσουν πρωτίστως σε απολογία τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα για το αδίκημα της συγκρότησης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εφέτες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδώσουν στους εμπλεκόμενους στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και το βαρύτατο αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 135 του Ποινικού μας Κώδικα. Πρόκειται γι’ αυτό που αφορά προπαρασκευαστικές πράξεις για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας, που χειρίστηκαν την πρώτη φάση των ανακρίσεων, με σημαντικά αποτελέσματα, αναφέρονται στη συγκεκριμένη κατηγορία και στο έγγραφό τους προς τη Βουλή με το οποίο ζήτησαν να αρθεί η βουλευτική ασυλία των Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα.

Αν τελικώς οι δύο εφέτες καταλήξουν στην απόδοση και της συγκεκριμένης κατηγορίας κατά των εμπλεκομένων -και κυρίως εκείνων που φέρονται να μετέχουν στον σκληρό πυρήνα που συντόνιζε και αποφάσιζε τις εγκληματικές δράσεις της Χ.Α.- τότε η υπόθεση θα προσλάβει εκ των πραγμάτων νέα τροπή και το θερμόμετρο της ποινικής ευθύνης θα εκτοξευθεί.

Ωστόσο, οι δύο ειδικές ανακρίτριες που διερευνούν προς πάσα κατεύθυνση και σε βάθος το υλικό της δικογραφίας που έχουν στα χέρια τους, δεν αποκλείεται να εκδώσουν εντάλματα για τη σύλληψη των τριών βουλευτών (Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα). Επίσης, θεωρείται βέβαιο ότι το κατώφλι του γραφείου τους θα περάσουν και πάλι και άλλοι ήδη υπόδικοι βουλευτές της Χ.Α. Τα σημαντικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανακρίσεις των Γεωργουλέα και Παπακώστα μετά τις απολογίες υποδίκων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να προκαλέσουν νέο κύκλο ποινικών διώξεων σε βάρος όχι μόνον των ήδη προφυλακισμένων (Νικ. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού) αλλά και εκείνων που βρίσκονται έξω με περιοριστικούς όρους, όπως ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο Ηλ.Παναγιώταρος και Ν. Μίχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για υποδίκους βουλευτές της Χρυσής Αυγής υπάρχουν στη δικογραφία σοβαρά στοιχεία πάνω στα οποία θα στηριχθούν νέες κατηγορίες, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να αντιμετωπίσουν αδικήματα συμμετοχής σε δολοφονίες και βιαιοπραγίες ως ηθικοί αυτουργοί ή συνεργοί.

Πάντως οι δύο ανακρίτριες, αξιολογώντας το τεράστιο υλικό που ήδη έχει συλλεγεί και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποδώσουν ποινικές ευθύνες και θα καλέσουν σε απολογία και άλλα πρόσωπα τα οποία προς το παρόν δεν έχουν εμπλακεί, αλλά σε βάρος τους προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία που είναι στη δικογραφία. Πρόκειται για στελέχη της Χρυσής Αυγής και άλλους βουλευτές, η εμπλοκή των οποίων θα εξεταστεί καθώς υπάρχουν και μαρτυρίες που κάνουν λόγο για δραστηριότητές τους εγκληματικής φύσεως.

Οι κ. Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που συνεπικουρούνται από εισαγγελικής πλευράς από τον ίδιο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Μανώλη Ρασιδάκη και τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, αναμένεται να κλιμακώσουν τις έρευνες το επόμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια η ανάκριση να τρέξει και κυρίως να προχωρήσει σε βάθος τις έρευνες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανακρίτριες θα ζητήσουν να χειριστούν αυτές τις δικογραφίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς ανήκουν στο ίδιο κουβάρι εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σχετικά άρθρα