Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

NON PAPER ΣΥΡΙΖΑ: “Η ομερτά του δικομματισμού αποσταθεροποιεί παραπέρα τη δημοκρατία”

NON PAPER ΣΥΡΙΖΑ: “Η ομερτά του δικομματισμού αποσταθεροποιεί παραπέρα τη δημοκρατία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Non Paper, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ΣΥΡΙΖΑ, Υποβρύχια,

“Η ομερτά του πάλαι ποτέ δικομματισμού διατηρεί το νοσηρό κλίμα διαφθοράς και ανομίας και ως εκ τούτου αποσταθεροποιεί παραπέρα τη δημοκρατία”, αναφέρεται σε non paper του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεχίζει:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια διότι υπάρχει μια σειρά συναφών δεδομένων και αναπάντητων ερωτημάτων που δικαιολογούν την ανάγκη για παραπέρα διερεύνηση της υπόθεσης. Με δεδομένο αυτό, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει ώστε να ικανοποιηθεί η πάνδημη απαίτηση του ελληνικού λαού για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και, συνακόλουθα, να αρχίσει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.

Ωστόσο, ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός επέλεξε να διατηρηθεί το νοσηρό κλίμα διαφθοράς και ανομίας που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα, όπως άλλωστε έγινε παλαιότερα και με τις άλλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ, για την υπόθεση της Siemens και για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και την ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων κ.α. Όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη πλήρης αθώωση των τελευταίων ελεγχόμενων για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Η διατήρηση αυτής της νοσηρότητας, ωστόσο, αποσταθεροποιεί παραπέρα τη δημοκρατία σε μια εξαιρετικά κρίση περίοδο για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βενιζέλος μίλησε σχεδόν επί μιάμιση ώρα χωρίς να καταφέρει να δώσει στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: γιατί ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο με δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έχει σήμερα τα υποβρύχια; Γιατί ένας βασικός παραγωγικός κλάδος μαραζώνει σήμερα με τους εργαζόμενους απλήρωτους και στο δρόμο; Ποιος είναι τελικά ο πραγματικός ιδιοκτήτης των ναυπηγείων; Σε αυτό το κόλπο γκρόσο, ο κ. Βενιζέλος υπήρξε απλώς αφελές θύμα του ή συμμετείχε ενσυνείδητα; Τσιμουδιά επ’ αυτών ο κ. Βενιζέλος. Αντί πειστικών απαντήσεων προτίμησε να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα, ακόμη και αυτογελοιοποιούμενος, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων των πολιτικών φίλων του κ. Σαμαρά!

Παρόλο που βουλευτές της ΝΔ παλαιότερα διαφωνούσαν δημοσίως με τις επιλογές Βενιζέλου για τα ναυπηγεία, ο κ. Σαμαράς επέλεξε, άλλη μια φορά να συγκαλύψει την υπόθεση ώστε να προστατέψει τον κ. Βενιζέλο, ενδίδοντας, έτσι, στον δημόσιο εκβιασμό (σταθερότητα κυβέρνησης) του αντιπροέδρου της κυβέρνησής του. Πρόκειται για ένα ακόμη προσωπικό πολιτικό ναυάγιο του κ. Σαμαρά”.

Σχετικά άρθρα