Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To ΚΙΝΑΛ λέει πως δεν ενημερώθηκε για «συμφωνία μη περικοπής συντάξεων»

To ΚΙΝΑΛ λέει πως δεν ενημερώθηκε για «συμφωνία μη περικοπής συντάξεων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Φώφη Γεννηματά,

Το δημοσίευμα του ΑΠΕ περί «ενημέρωσης των κομμάτων» από τους θεσμούς ότι δεν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου 2019, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, καλώντας παράλληλα το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια».

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι η αντιπροσωπεία του με εντολή της Φώφης Γεννηματά, πρότεινε κατά την συνάντηση με τους Θεσμούς στις 11 Σεπτεμβρίου την αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου και την κατάργηση της διάταξης για την περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου.

«Διάταξη την οποία προβλέπει ο Νόμος που ψήφισαν ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου, όπως υπενθυμίζει, έχει καταθέσει σχετική Πρόταση Νόμου.

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι «οι εκπρόσωποι των θεσμών μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική πρόταση από την κυβέρνηση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM δεν τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ο δε εκπρόσωπος της Ε.Ε., διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Eurogroup».

Καταλήγοντας, το ΚΙΝΑΛ επαναλαμβάνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να αλλάξει συνολικά ο Νόμος Κατρούγκαλου «που μετατρέπει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες συντάξεις σε φιλοδωρήματα».

Σχετικά άρθρα