Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για “υπόγειες επαφές” με την τρόικα

Κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για “υπόγειες επαφές” με την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Χατζηλάμπρου, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη Γεννηματά,

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, με τον ειδικό αγορητή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο να κάνει λόγο για διπλή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και υπόγειες επαφές με την τρόικα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημά του να φέρει η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή το σχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για να εισπράξει την απάντηση ότι το σχέδιο είναι απόρρητο.

«Την ίδια στιγμή που όλοι ξέρουν ότι η συγκυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο της Μάνδρας και της Ελευσίνας, να εκκαθαρίσει τις θυγατρικές των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και να μειώσει το προσωπικό με πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η παραγωγική λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Σε ανακοίνωσή του ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος κάνει λόγο για υπόγειες επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα επικαλούμενος δηλώσεις όπως και την αποστροφή του κ. Χατζηλάμπρου ότι «έχουμε κι εμείς ανθρώπους στην τρόικα».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει διπλή κρυφή ατζέντα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Τι συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτήν την συζήτηση στην ελληνική κοινωνία; Οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες. Οι μάσκες έπεσαν», τονίζει χαρακτηριστικά ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ.

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ όπου σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πως είναι θέμα ουσίας και δημοκρατίας να φέρουν το σχέδιο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ρώτησε πού μάθαμε για το σχέδιο διάλυσης και φτάνει στο σημείο να μας κατηγορεί για υπόγειες επαφές με την τρόικα».

«Το μόνο που αποδεικνύεται, τελικά, είναι ότι ο κ. Τριαντάφυλλος και η συγκυβέρνηση έχουν χάσει την επαφή με την κοινή λογική, το χιούμορ και την πραγματικότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΑΣ

Εν τω μεταξύ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνική Άμυνας στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού της εταιρείας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής.

Σχετικά άρθρα