Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δούρου: Δεν θα επιτρέψουμε στους πονηρούς πολιτευτές το πισωγύρισμα

Δούρου: Δεν θα επιτρέψουμε στους πονηρούς πολιτευτές το πισωγύρισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα. Όχι μόνο για αυτά που αφήνουμε πίσω μας, αλλά για όσα έχουμε μπροστά μας», τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωσή της, με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, όπου -όπως αναφέρει- την οδήγησαν οι ανίκανες κυβερνήσεις με τους «πονηρούς πολιτευτές» που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν με ψεύδη και συκοφαντίες να σπιλώνουν τους αντιπάλους τους για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, προσθέτει η κα Δούρου, ανταπαντώντας και στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό RealFM, και σύμφωνα με το enikos.gr, ο κ. Γρηγοράκος είχε πει ότι «δεν μπορούν να κουνούν το χέρι κάποιοι που συμμετείχαν σε προηγούμενο σύστημα και να λένε παλιούς όλους εμάς ενώ αυτοί ήταν μέσα στο παλιό και είχαν και πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Εγώ ζήτησα συγκεκριμένες απαντήσεις: Υπήρξε συνεργάτις Τσοχατζόπουλου; είχε σημειώσει ο κ. Γρηγοράκος στον ραδιοσταθμό.

Στη δήλωσή της, η κα Δούρου λέει ότι ο κ. Γρηγοράκος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνων των πολιτικών που «δυστυχώς επιμένουν «σαν άλλοτε», ενώ αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι το σχέδιο της ανάταξης της κοινωνίας πρώτα από όλα και μετά των δημοσιονομικών δεικτών, για να μην γυρίσουμε πίσω, καθώς δεν θέλουμε να ξαναπάμε στο 2004 και το μέλλον μας να αφορά συντάξεις 300 ευρώ».

Παρατηρεί ότι είναι πολλοί εκείνοι που «η απουσία σχεδίου, από τη μια, και η αποκλειστική ευθύνη για το πως φθάσαμε στα μνημόνια και στο μαρασμό της ελληνικής κοινωνίας, αντί να τους οδηγήσει στην αυτοκριτική – αν όχι στη σιωπή -, τους οδηγεί στην ξεδιαντροπιά, στην παραπληροφόρηση και στα fake news.

Ως χαρακτηριστική περίπτωση υποδεικνύει τον βουλευτή Λ. Γρηγοράκο, ο οποίος -όπως αναφέρει- καταφέρθηκε εναντίον της σε τηλεοπτική εκπομπή και παρά την απάντηση της επανήλθε «δριμύτερος» αγνοώντας τις θέσεις της, την πραγματικότητα αλλά και την δικαιοσύνη που έχει αποφανθεί.

Συγκεκριμένα και με τη φράση του Λένιν, «Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα» -την οποία αποδίδει ο κ Γρηγοράκος στον Φ. Μιτεράν, καλεί την κ Δούρου να απαντήσει εάν ήταν ή όχι συνεργάτιδα του κυρίου ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, στο πλαίσιο του Ιδρύματος Αμυντικών Μελετών και Ερευνών, παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις επί του ζητήματος, προσθέτει η κα Δούρου.

Η ίδια ανταπαντά τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Από το 1974, τη χρονιά που γεννήθηκα, έως σήμερα, διαβάζουμε στο περήφανο βιογραφικό του ότι ανελλιπώς βρίσκεται σε θέσεις κρατικής ευθύνης.

Ο κύριος αυτός λοιπόν αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων όσων ανέφερα.

Απέναντι σε όσα έγιναν, απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτός επιλέγει τη χυδαία συκοφάντηση που έχει κριθεί και καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα από την Δικαιοσύνη.

Όσο εύκολο ήταν να δω το βιογραφικό του, άλλο τόσο εύκολο ήταν να δει και το δικό μου.

Αλλά όταν δεν έχεις πολιτικά επιχειρήματα αυτό που σου απομένει είναι τα αισχρά ψεύδη.

Επανέρχεται με τον ύπουλο τρόπο των δήθεν ερωτήσεων που ουσιαστικά σπιλώνουν την ερωτηθείσα.

Το ίδιο δηλαδή που έκανε και στην πρόσφατη τραγωδία στην Ανατολική Αττική: αυτός και οι όμοιοί του επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα επηρεασμού της κοινής γνώμης και να χρησιμοποιήσουν την έγκαιρη και ορθή έναρξη της δικαστικής έρευνας για να με πλήξουν.

Το ξεκίνησε γνωστός για τα fake news δημοσιογράφος και μετά τη σκυτάλη πήραν διάφοροι επίδοξοι μνηστήρες για την Περιφέρεια Αττικής.

Στην αρχή έλεγαν ψέμματα για τη δήθεν εντολή οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης που δεν εκτέλεσα. Πήραν την απάντηση.

Μετά γιατί ήμουν δήθεν «άφαντη». Πήραν την απάντηση.

Τώρα επαναφέρουν ψέμματα κοιτώντας στον καθρέφτη τους.

Επιχειρούν να με απομειώσουν παρουσιάζοντάς με να έχω περπατήσει στα ίδια σοκάκια που ίδιοι ακολούθησαν από το 1974 ως σήμερα.

Όσο εύκολο είναι να βρεις το βιογραφικό του «πονηρού πολιτευτή», άλλο τόσο εύκολο είναι να βρεις και το δικό μου.

Όχι. Δεν πετάξαμε όλοι με τα ίδια ελικόπτερα.

Όχι. Δεν κάναμε όλοι στις ίδιες βίλες διακοπές.

Όχι. Δεν φάγαμε στα ίδια εστιατόρια.

Όχι. Δεν διοριστήκαμε στους ίδιους κρατικούς θώκους.

Τέτοια μέρα που είναι λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όχι για να “επηρεάσουμε” την κοινή γνώμη αλλά για να μετρήσουμε αποτελέσματα που έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Δεν θα τους περάσει, καταλήγει η κα Δούρου.

Σχετικά άρθρα