Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει το Κίνημα Αλλαγής για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο

Τι λέει το Κίνημα Αλλαγής για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Μνημόνιο,

Σήμερα τελειώνει το μνημόνιο, που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «φόρτωσε στη χώρα» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Υπογραμμίζει ότι «μνημόνια διαχειρίστηκαν όλοι, όμως οι Καραμανλής- Τσίπρας είναι οι δύο πρωθυπουργοί, που τα προκάλεσαν».

«Αυτό το πρόγραμμα που δεν θα χρειαζόταν χωρίς τις δικές τους απάτες και αυταπάτες λήγει τυπικά σήμερα. Όμως η λιτότητα είναι εδώ , οι περικοπές που προ – νομοθέτησαν για τα επόμενα χρόνια είναι εδώ, τα capital controls είναι εδώ, η επιτροπεία και η εκχώρηση του ελέγχου και στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας είναι εδώ» επισημαίνει το ΚΙΝ.ΑΛ..

«Και ενώ αυτές οι δεσμεύσεις ενός νέου μνημονίου πολυετούς διαρκείας είναι εδώ και τα επιτόκια δανεισμού είναι απαγορευτικά προς το παρόν για δανεισμό από τις αγορές, αυτοί θριαμβολογούν επειδή οι κατ’ αυτούς «τοκογλύφοι» και τα «γεράκια» της Ε.Ε δηλώνουν ικανοποιημένοι που για πρώτη φορά βρέθηκε κυβέρνηση να πάρει σκληρά μνημονικά μέτρα χωρίς να πάρει χρήματα» συνεχίζει.

Σημειώνει δε ότι πέρα από τις διαχρονικές παθογένειες της χώρας «δύο παρατάξεις και δύο πρωθυπουργοί με την αλόγιστη πολιτική τους κατέστησαν αναγκαία την προσφυγή σε μνημόνιο» και σχολιάζει πως «αυτό ίσως εξηγεί γιατί είναι και τόσο αλληλέγγυοι μεταξύ τους αλληλοστηριζόμενοι και αλληλοκαλυπτόμενοι».

Η ΝΔ με τον Καραμανλή που εκτροχίασε δημοσιονομικά τη χώρα, για πελατειακούς λόγους, σε συνθήκες διεθνούς κρίσης και οδήγησε στο 1ο μνημόνιο, αναφέρει το Κίνημα.

Όσο για το δέυτερο το αποδίδει στην «αδυναμία πολιτικής διαχείρισης του μέσα σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα λαϊκισμού και πολιτικής κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας». Και μετά, συμπληρώνει, «ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα και την εγκληματικά τυχοδιωκτική πολιτική του α’ εξαμήνου του 2015 που οδήγησε στο 3ο μνημόνιο και τις δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δυνάμεις του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν παραγνωρίζουν τις δικές τους πολιτικές ευθύνες.

«Είμαστε η μόνη πολιτική παράταξη που έκανε εξαντλητική, βασανιστική αυτοκριτική, απομάκρυνε στελέχη της και στο κάτω-κάτω μόνο εμείς πληρώσαμε βαρύ τίμημα με την πολιτική και εκλογική μας συρρίκνωση» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι τώρα πρέπει να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να θωρακισθεί η χώρα για να μην ξαναζήσει αυτό τον εφιάλτη.

«Για αυτό εμείς λέμε όχι στην πόλωση, όχι τον νέο διχασμό, το τοξικό πολιτικό κλίμα. Σήμερα η χώρα ένα μόνο δρόμο μπορεί να βαδίσει για να οδηγηθεί οριστικά και με ασφάλεια εκτός μνημονίων. Της σοβαρότητας, της μετριοπάθειας, των πραγματικά προοδευτικών λύσεων, της συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα.

»Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που διατηρεί ισχυρό το σημερινό αδιέξοδο, συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ αλλά θα δίνει ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής να σηματοδοτήσει μια τέτοια πορεία τα επόμενα χρόνια» καταλήγει.

Σχετικά άρθρα