Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: «Ξέφωτο» για την Ελλάδα το τέλος των μνημονίων

Δραγασάκης: «Ξέφωτο» για την Ελλάδα το τέλος των μνημονίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Μνημόνιο, Οικονομική Ανάπτυξη, Υπουργείο Οικονομικών,

Ως «ξέφωτο» και μια ευκαιρία για τη χώρα, καθώς και μια νέα αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, χαρακτηρίζει το τέλος των μνημονίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης με δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τόνισε ότι το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο.

«Η νέα συγκυρία αποτελεί ένα “ξέφωτο”, μια ευκαιρία για τη χώρα και όχι μόνο για την κυβέρνηση, με θετικά και δυνατότητες, αλλά και μεγάλες προκλήσεις» επισήμανε.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης και τα τραύματα από τη μακροχρόνια λιτότητα, να τελειώσουμε με τις παθογένειες του παρελθόντος και να δρομολογήσουμε τους μεγάλους μετασχηματισμούς που θα θωρακίσουν την κοινωνία από μελλοντικές κρίσεις».

Όπως υπογράμμισε επίσης ο κ. Δραγασάκης, «το τέλος των μνημονίων αποτελεί και μια νέα αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, για μια προοδευτική συστράτευση, για να κλείσουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τη συντηρητική παλινόρθωση, για τις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα