Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα θα στείλει περισσότερους πρόσφυγες στη Γερμανία από όσους θα πάρει

Η Ελλάδα θα στείλει περισσότερους πρόσφυγες στη Γερμανία από όσους θα πάρει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γιώργος Κατρούγκαλος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η συμφωνία Αθήνας – Βερολίνου για την επαναπροώθηση προσφύγων που έχουν καταγραφεί στο Eurodac στην Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο από άποψη υποχρεώσεων, αλλά αυτή που είχε ανακοινωθεί μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, και εκτίμησε ότι είναι αρκετά περισσότεροι οι πρόσφυγες, που θα φύγουν από αυτούς που ενδέχεται να επιστρέψουν στη χώρα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για τη συμφωνία με το Βερολίνο περί επαναπροώθησης προσφύγων, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν αφορά αποκλειστικά το υπουργείο Εξωτερικών και είπε ότι «πρόκειται να συζητήσουμε πλευρές της εφαρμογής του ήδη υφιστάμενου πλαισίου του “Δουβλίνου” που τόσο εμείς όσο και οι Γερμανοί θεωρούμε ανεπαρκές και ότι πρέπει να αλλάξει».

Μέχρι να αλλάξει, ωστόσο, πρέπει να δούμε πώς θα γίνει η διαχείριση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, υπό το καθεστώς του Δουβλίνου, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία καθώς αυτό όπως είπε «είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής», αλλά όπως σημείωσε πως «είναι αρκετά περισσότεροι οι πρόσφυγες που πρόκειται να φύγουν από την χώρα μας για να ενωθούν με τις οικογένειές τους, από αυτούς που ενδέχεται να επιστρέψουν βάσει αυτής της συμφωνίας».

«Το ουσιώδες είναι ότι θέλουμε συνολική λύση και όχι μπαλώματα στην μεταναστευτική πολιτική. Όχι απλώς να φυλάμε τα σύνορα, όπως επιθυμούν αυτοί που θέλουν την Ευρώπη “φρούριο”.

»Υπάρχει ένα ζήτημα του πώς θα γίνει η κατανομή όσων έρθουν, όπως και ένα ζήτημα του πώς θα βοηθήσει η Ευρώπη με συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα ώστε να μείνουν οι άνθρωποι που σήμερα έρχονται κυνηγημένοι από την φτώχεια» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Διαβάστε εδώ πόσοι πρόσφυγες θα έλθουν και πόσοι θα φύγουν – Οι αριθμοί που δεν ήξερε ο Κατρούγκαλος

Σχετικά άρθρα