Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κουμουτσάκος έβγαλε ανακοίνωση για τη Ρωσία δίχως να αποσαφηνίζει εάν η ΝΔ είναι δυτική πολιτική δύναμη

Ο Κουμουτσάκος έβγαλε ανακοίνωση για τη Ρωσία δίχως να αποσαφηνίζει εάν η ΝΔ είναι δυτική πολιτική δύναμη

«Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της» δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις.

«Παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

»Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος, σαν να μην αντιλαμβάνεται ότι η χώρα μας δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται επίθεση πρακτόρων της Μόσχας.

«Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει επιτακτικά πλέον το αίτημά της στην κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος οφείλει να ξεκαθαρίσει εάν το κόμμα του είναι με τη Δύση ή «φλερτάρει» με άλλη γεωπολιτική σφαίρα.

Η Νέα Δημοκρατία τώρα να ξεκαθαρίσει σε ποια πλευρά του χάρτη ανήκει. Και να το κάνει σαφές ώστε να γνωρίζουν και οι σύμμαχοί μας.

Διότι η ανακοίνωση της ΝΔ στην ουσία δεν καταδικάζει την Ρωσία. Αντιθέτως εξωφρενικά ζητά να φτιάξουμε πάλι τις σχέσεις εμείς, χωρίς καμία προϋπόθεση ή όρο, άρον άρον να τα ξαναφτιάξουμε! Η Ρωσία δεν έκανε τίποτα για τη ΝΔ, «αθώα» η Ρωσία για τον κ. Κουμουτσάκο που προφανώς και έχει αποπροσανατολιστεί.

Άρα η ΝΔ οφείλει, το ξαναλέμε, να ξεκαθαρίσει: Είναι με τη Δύση;

Σχετικά άρθρα