Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Πυροφυλάκιο Βύρωνα ο Μητσοτάκης – Τι τους είπε

Στο Πυροφυλάκιο Βύρωνα ο Μητσοτάκης – Τι τους είπε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Βύρωνας, Δήμος Βύρωνα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πυρκαγιά, Πυροσβέστης, Υμηττός, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Το Πυροφυλάκιο Βύρωνα, όπου εδρεύει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του δήμου, καθώς και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), επισκέφθηκε το πρωί Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήταν η τρίτη φορά που επισκέπτεται τις δομές δασοπροστασίας στον Υμηττό τα τελευταία χρόνια. Σήμερα συναντήθηκε με εθελοντές πυροσβέστες και συνομίλησε μαζί τους, συγχαίροντάς τους για το έργο τους και την πολύτιμη κοινωνική και περιβαλλοντική συνεισφορά τους.

Οι εθελοντές τον ενημέρωσαν για τη δράση τους, για την εκπαίδευση που λαμβάνουν, αλλά και για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο ό,τι έχει απομείνει από τις δασικές εκτάσεις στον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη, τόσο γιατί βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όσο και γιατί έχουν μια πολύ ιδιαίτερη οικολογική αξία.

Τα περιαστικά δάση, όπως επισήμανε, απαιτούν την εκπόνηση ειδικών σχεδίων προστασίας, σε συνεργασία με όλες τις τοπικές οργανώσεις και τους δήμους.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποστηρίξει την ανάγκη εκπόνησης των εν λόγω ειδικών σχεδίων, αλλά και την εφαρμογή γενναίων παρεμβάσεων στα περιαστικά δάση του λεκανοπεδίου (π.χ. δημιουργία Εθνικού Πάρκου Πεντέλης και Υμηττού) από το 2007, που είχε αναλάβει πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η συμβολή των εθελοντών δασοπυροσβεστών είναι καθοριστική στην προστασία των περιαστικών δασών.

Συμπλήρωσε δε ότι είναι απαραίτητο να βρεθούν κίνητρα για την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών πυροσβεστών, καθώς και να ενισχυθεί ο συντονισμός και η οργάνωσή τους.

Ορισμένοι από τους παριστάμενους εθελοντές πυροσβέστες βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Μάτι και την ανατολική Αττική και μίλησαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πρόσφατες αυτές καταστροφές.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έγιναν σημαντικά επιχειρησιακά λάθη και τόνισε ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας και όχι η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εστίασε στο πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα ζήσουμε ανάλογες τραγωδίες, διαβεβαιώνοντας ότι το σχέδιο της Ν.Δ. περιλαμβάνει ένα νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα εξασφαλίζει καλύτερο συντονισμό κι επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Σχετικά άρθρα