Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερναρδάκης: Φωτεινή Ελλάδα για τον Μητσοτάκη είναι η Ελλάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Siemens και της Novartis

Βερναρδάκης: Φωτεινή Ελλάδα για τον Μητσοτάκη είναι η Ελλάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Siemens και της Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, ΚΕΕΛΠΝΟ, Σκάνδαλο Novartis, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

«Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση για μια νέα μεταπολίτευση», με αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος, με επαναθεμελίωση των οικονομικών δικαιωμάτων των λαϊκών και μεσαίων τάξεων, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, με βαθιές αλλαγές στη δομή και λειτουργία του πολιτικού συστήματος υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μία ημέρα πριν την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Θυμίζοντας εκ παραλλήλου ότι οι σημαντικές κατακτήσεις, ιδίως της δεκαετίας του ’80, υπονομεύθηκαν, όπως σημειώνει, «κατά την περίοδο του λεγόμενου «εκσυγχρονισμού» και, αργότερα βεβαίως, κατά την εποχή των μνημονίων».

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, και ο υπουργός Επικρατείας θυμάται και την εισβολή στην Κύπρο, με την πρόσθετη επισήμανση ότι οι δυνάμεις εκείνες που είχαν οδηγήσει στην προδοσία, «σηκώνουν πάλι κεφάλι, τζογάροντας με τα εθνικά συμφέροντα και τις εθνικές ευαισθησίες».

Ο κ. Βερναρδάκης μιλά όμως και για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, με στόχευση -όπως αναφέρει- περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή και περισσότερα δικαιώματα.

«Οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν μας φοβίζουν», είναι επίσης το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Επικρατείας.

Στην ερώτηση του Πρακτορείου για το αν η σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας πρέπει να είναι στις προς αναθεώρηση διατάξεις, ο συνομιλητής μας απαντά ευθέως:

«Εννοείται. Εχει έρθει η ώρα για μια συνολική ρύθμιση των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, με απόλυτο σεβασμό στη διακριτότητα των ρόλων τους».

Ταυτοχρόνως εκτιμά ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν αναποφάσιστοι, θα πειστούν στο τέλος από το κυβερνών κόμμα και τονίζει:

«Η 20η Αυγούστου 2018 σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια «κανονικότητα» που έχει λείψει από τη χώρα», αλλά «η επιστροφή αυτή δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά όρια στην άσκηση των πολιτικών μας».

Ο Χρ. Βερναρδάκης εξαπολύει εξάλλου σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, λέγοντας ότι ««Φωτεινή Ελλάδα» για τον Μητσοτάκη είναι η Ελλάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Siemens και της Novartis. Είναι η Ελλάδα του ΣΕΒ που ονειρεύεται την κατάργηση του 8ώρου».

Επίσης, υποστηρίζει ότι η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ -και όχι μόνο ο Κ.Μητσοτάκης- είναι «χαμηλής πολιτικής και ιστορικής παιδείας».

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, ο Χρ. Βερναρδάκης λέει ότι «με την κυρίαρχη ομάδα που διοικεί το ΚΙΝΑΛ οι γέφυρες δεν είναι απλώς κομμένες, δεν υπήρξαν ποτέ», εκφράζει από την άλλη όμως τη βεβαιότητά του ότι «με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί ένας αστερισμός προοδευτικών δυνάμεων, μια συμμαχία της αριστεράς και της «αριστερής» κεντροαριστεράς, που θα φρενάρει την πολιτική βουλιμία της δεξιάς και των συνοδοιπόρων της».

Σχετικά άρθρα