Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κύρτσος «βλέπει» αυτοδυναμία ΝΔ, αλλά ανησυχεί με ποιους θα… συνεργαστεί

Ο Κύρτσος «βλέπει» αυτοδυναμία ΝΔ, αλλά ανησυχεί με ποιους θα… συνεργαστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτές, Νέα Δημοκρατία,

Την αναγκαιότητα της συνεργασίας της Ν.Δ. με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ακόμα κι αν κερδίσει την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές προτάσσει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Κύρτσος, σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «να μη βρει δυνάμεις που να στέκονται στα πόδια τους, έτοιμες να συνεργαστούν».

Ο κ. Κύρτσος εμφανίζεται προβληματισμένος από το γεγονός ότι «υπάρχει μια αναταραχή, ένας διπολισμός έως δικομματισμός σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι στο παρελθόν, και ακόμα και αν πάρει η Ν.Δ. αυτοδυναμία θα χρειαστεί σίγουρα πολιτικούς συμμάχους» γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια.

«Υπάρχει λοιπόν ένας σοβαρός κίνδυνος για τη Ν.Δ. να πάρει την πολυπόθητη νίκη, ακόμα και την πολυπόθητη αυτοδυναμία και να γυρίσει, να κοιτάξει γύρω της και να μην βρει έτσι δυνάμεις που να στέκονται στα πόδια τους, έτοιμες να συνεργαστούν. Αυτό θα είναι πρόβλημα», υποστηρίζει μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Κύρτσος θεωρεί ότι η κ. Γεννηματά πρέπει να ενισχύσει το ρόλο της, ενώ θεωρεί και το Ποτάμι αναγκαίο για την επόμενη μέρα.

«Εμείς στη Ν.Δ. θέλουμε να είμαστε πρώτοι και αυτοδύναμοι, μετά θέλουμε να έχουμε μια προοπτική συνεργασίας με κεντροαριστερές δυνάμεις, φιλελεύθερες δυνάμεις, αλλά βέβαια μπορεί να μην τα δούμε.

»Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ν.Δ., αλλά νομίζω ότι τα άλλα κόμματα έχουν συγκεκριμένα προβλήματα και αν υπάρξει μια έκρηξη δεξιόστροφου λαϊκισμού, τα μικρότερα κόμματα είναι πιθανό να την πληρώσουν ακριβότερα, οπότε θα έχουμε ένα πολιτικό σκηνικό όπου θα βγάζεις πολύ δύσκολα συνεργασίες και χρειαζόμαστε συνεργασίες» τονίζει.

Αναφερόμενος στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη, ότι στόχος της Ν.Δ. όταν γίνει κυβέρνηση είναι να προκαλέσει αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τόνισε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά είναι αναγκαίο, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με έμφαση στην αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, καλύτερη συνεννόηση με μεγαλύτερη αξιοπιστία με τους Ευρωπαίους εταίρους, επιτάχυνση επενδύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και οτιδήποτε μπορεί να στείλει μήνυμα στη σωστή κατεύθυνση, καθώς και καταπολέμηση του γραφειοκρατικού φαινομένου, για να γίνονται όλα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Σχετικά άρθρα