Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοτζιάς είναι με μια σημαία, την ελληνική – Η ΝΔ με ποια σημαία είναι αυτή την εβδομάδα;

Ο Κοτζιάς είναι με μια σημαία, την ελληνική – Η ΝΔ με ποια σημαία είναι αυτή την εβδομάδα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Νίκος Κοτζιάς, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ως πλυντήριο για να ξεπλένουν τις βρώμικες δραστηριότητες ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα, λειτουργούν στη ΝΔ, καθώς και άλλοι πολιτικοί και κονδυλοφόροι – τρόφιμοι επί δεκαετίες του συστήματος διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή, τις εθνικές ήττες και υποχωρήσεις.

Κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνον τώρα, με αφορμή την υπόθεση των απελάσεων Ρώσων διπλωματών, αλλά και από το γεγονός ότι επανειλημμένως μετατρέπονται σε βαποράκια ακόμα και της προπαγάνδας του Ερντογάν και του υβριδικού πολέμου της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας.

Η ΝΔ προφανώς έχει κρίση ταυτότητας. Συμπεριφέρεται σαν το επίσημο λόμπι του «ρωσικού κόμματος» στην Ελλάδα.

Εσχάτως, μάλιστα, τα στελέχη της έσπευσαν να υπερασπιστούν με τόση θέρμη τους Ρώσους πράκτορες, που νόμιζε κανείς ότι ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν αντιαμερικανικές διαδηλώσεις, και να κάψουν σημαίες των ΗΠΑ, έξω από την πρεσβεία.

Ταυτόχρονα, όμως, η ηγεσία της βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας, αν όχι απελπισίας.

Πόσο μάλλον, αφού τα στελέχη της τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να δυσαρεστήσουν την αμερικανική πρεσβεία και να μην είναι προσκεκλημένοι του χρόνου στην εθνική εορτή των ΗΠΑ για να σφίξουν το χέρι του Αμερικανού πρέσβη.

Σε αυτή την περίπτωση επέρχεται η οβιδιακή μεταμόρφωσή της, και αίφνης μετατρέπεται σε «αγγλοσαξωνικό» – «αμερικανικό» κόμμα.

Τι είναι η ΝΔ και οι κάθε λογής συστημικοί «δορυφόροι» και βαποράκια της;

Μακάρι να ήξεραν και οι ίδιοι.

Είναι εμφανές ότι βιώνουν βαθιά πολιτική και ιδεολογική σύγχυση.

Αλλωστε, τέτοια ασυναρτησία που επιδεικνύει η ΝΔ είναι αμφίβολο εάν υπήρξε στο παρελθόν από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, η ενορχηστρωμένη και πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας από διαπλεκόμενα Μέσα «Ενημέρωσης», πίσω από τα οποία η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει τη γύμνια των θέσεών της, καλά κρατεί.

Αλλά κι’ αυτά, όπως και η ΝΔ, αλλάζουν τις θέσεις τους σαν τα πουκάμισα.

Η αλλοπρόσαλλη στάση που, κατά καιρούς, έχουν κρατήσει στα –μείζονος σημασίας- θέματα, πείθει και τους πλέον δύσπιστους. Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ο «άνθρωπος από το κρύο» και η ΝΔ

1. Κυπριακό: Το 2017, οπότε πραγματοποιήθηκαν δυο διασκέψεις για την επίλυση του Κυπριακού, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών λοιδορήθηκε από πανίσχυρα ΜΜΕ του εξωτερικού ως ο «άνθρωπος της Μόσχας», ο οποίος, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ρωσίας που δεν θέλει λύση, είναι «αδιάλλακτος».

Προσοχή. Δεν είναι αδιάλλακτη η Αγκυρα, αλλά ο Ν. Κοτζιάς.

Κι’ όλα αυτά, επειδή είπε ότι το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και ότι, χωρίς να υπάρξει απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων και κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος εγγυήσεων (που άνοιξε τις πόρτες στον «Αττίλα»), δεν θα μπουν οι βάσεις για την επίλυση.

Τι έκανε τότε η ΝΔ; Στήριξε, άραγε, τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας που εν μέσω σοβαρότατων διαπραγματεύσεων, δεχόταν συντεταγμένες επιθέσεις; Όχι. Μούγκα στη στρούγκα.

Υπήρξαν, όμως, και κάποιες πολύ πιο «άκομψες» συμπεριφορές εκ μέρους στελεχών της ΝΔ.

Η άλλοτε υπουργός Εξωτερικών, επί κυβερνήσεων ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του Ν.Κοτζιά, τον επέπληττε γιατί το θέμα των κατοχικών στρατευμάτων και του καθεστώτος εγγυήσεων δεν πρέπει να συζητιούνται στην αρχή αλλά στο τέλος (!).

Θα ήταν ειλικρινέστερο εκ μέρους της να διευκρίνιζε εάν παλαιότερα, έστω και μια ελληνική κυβέρνηση έβαζε ως απαραίτητη προϋπόθεση τα κατοχικά στρατεύματα και το καθεστώς εγγυήσεων.

Και πράγματι, η μεγάλη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας ήταν αυτή ακριβώς η παραδοχή των θέσεών της από τον σημερινό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

2. Τακτικές παρακράτους: Τώρα, με αφορμή την υπόθεση των απελάσεων των Ρώσων, η ΝΔ και τα κάθε λογής παράκεντρα εξουσίας, απομακρύνθηκαν από το παραμύθι του «ρωσόφιλου», και ανακάλυψαν ότι ο Ν.Κοτζιάς και γενικότερα η κυβέρνηση είναι «αμερικανόδουλοι».

Είναι αδύνατον, βέβαια, να παρακολουθήσει κανείς όλον αυτόν τον συρφετό στις κωλοτούμπες του.

Κι’ όμως, αυτοί ακριβώς είναι που, ευθύς εξαρχής, από το 2015 κιόλας, αναπαρήγαν και συνεχίζουν να το κάνουν, τα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από κάποια λαθρόβια, πρακτορίστικα site του εξωτερικού ότι ο Ν.Κοτζιάς ήταν κολλητός με ανθρώπους του Πούτιν.

Στη συνέχεια το πράγμα χρόντρυνε. Εφτασαν στο σημείο να τον κατονομάζουν ως άνθρωπο της πρώην ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας, Στάζι.

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συκοφαντείται και του αποδίδεται η ρετσινιά ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι πράκτορας ξένης δύναμης.

Και σε αυτή την περίπτωση, ως συνήθως, η αξιωματική αντιπολίτευση, αν δεν σιγόνταρε, σφύριζε αδιάφορα.

Ακόμα χειρότερα, είναι η ίδια η Ν. Μπακογιάννη που μετετράπη σε «κομιστής» αυτής της αθλιότητας, πρόσφατα, εντός της Βουλής, αφήνοντας κάποια χαζοχαρούμενα υπονοούμενα κατά τη διάρκεια ομιλίας της.

Τσίπρα δώστα όλα

3. Αμερικανόδουλοι: Όταν πέρυσι, πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε επίσκεψη στις ΗΠΑ, η ΝΔ από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να υποβαθμίσει, αν όχι να μηδενίσει, τη σημασία του ταξιδιού.

Κι’ αυτό παρά τις διαμετρικά αντίθετες εκτιμήσεις που γίνονταν από διεθνείς αναλυτές.

Βέβαια, τότε ακόμα η ΝΔ δεν τολμούσε να χαρακτηρίσει τους ΣΥΡΙΖΑϊους «αμερικανόφιλους».

Εξάλλου, κρατούσε για τον εαυτό της το ρόλο του προνομιακού συνομιλητή με την πρεσβεία.

Αντίθετα, η ίδια εμφανιζόταν πιο Αμερικάνα κι’ από τους Αμερικανούς.

Μάλιστα, εγκαλούσε τον Ελληνα πρωθυπουργό γιατί δεν δίδει στους Αμερικανούς ό,τι ζητάνε για τη Σούδα και ό,τι άλλο ήθελαν.

Μέχρι και ανακοινώσεις είχε εκδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω της πρωθυπουργικής επίσκεψης στις ΗΠΑ.

Ως γνωστόν, εκτός των άλλων, οι ΗΠΑ ήθελαν πενταετή ανανέωση της συμφωνίας για βάση, ενώ σήμερα ισχύει για ένα χρόνο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά γνώριζε

4. Ρωσόδουλοι: Τα παραπάνω πριν από ένα χρόνο. Τώρα, όμως, με το ονοματολογικό των Σκοπίων, και κυρίως με αφορμή τις απελάσεις Ρώσων για διείσδυση στην Ελλάδα και παραβίαση βασικών κανόνων της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, η ΝΔ αίφνης μετετράπη σε … «φίλο του Κρεμλίνου».

Προκειμένου, μάλιστα, να πείσει ότι οι αποκαλύψεις για δράση Ρώσων πρακτόρων είναι αβάσιμες, και κατασκευασμένες από την Αθήνα, ταυτίστηκε με τη θέση της Μόσχας ότι όλα αυτά είναι ανύπαρκτα σενάρια της Δύσης, στο πλαίσιο της «ρωσοφοβικής» προπαγάνδας. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις της ΝΔ δεν έχουν τέλος.

Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις ένα μήνα πριν την υπόθεση των απελάσεων Ρώσων, όταν η Ελλάδα, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αρνήθηκε να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες για την αμφιλεγόμενη «υπόθεση Σκριπάλ» (νευροπαραλυτική ουσία στο Λονδίνο), η Αθήνα δέχτηκε δριμύτατη επίθεση από το βαρύ πυροβολικό Δυτικών ΜΜΕ.

Κάτι που αναπαρήχθη από τον εδώ –φίλα προσκείμενο στη ΝΔ- Τύπο.

Η ΝΔ, όμως, προέβη και σε μια ακόμη υπέρβαση (της νοημοσύνης μας).

Εφτασε στο σημείο να λέγει πως η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όσοι μετέχουν στα συλλαλητήρια, τα παίρνουν από τους Ρώσους και είναι πράκτορες.

Τι κρύβεται πίσω από αυτά τα ανόητα προπαγανδιστικά εφευρήματα της ΝΔ;

Αμφισβητεί, άραγε, ότι Ρώσοι πιάστηκαν «με τη γίδα στην πλάτη», καθώς και ότι ορισμένοι κύκλοι και πρόσωπα στην Ελλάδα θησαυρίζουν για να εξυπηρετήσουν τα ρωσικά συμφέροντα;

Τότε, επιβάλλεται να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: Επί κυβερνήσεως Σαμαρά, μέχρι και το τέλος του 2014, οι τότε αρμόδιοι στο μέγαρο Μαξίμου είχαν λάβει σειρά εκθέσεων των ελληνικών Αρχών για τη διείσδυση και τη δράση Ρώσων πρακτόρων στην Ελλάδα;

Πολύ περισσότερο, στις εκθέσεις αναφέρονταν πρόσωπα, των οποίων αποκαλύφθηκε σήμερα η δράση τους.

Εάν γνωρίζουν, τότε μάλλον πρέπει να απολογηθούν γιατί ως κυβέρνηση δεν είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, και να πάψουν να προσποιούνται σήμερα ότι τάχατες δεν ξέρουν τίποτα για τον … φόνο.

Ας αποφασίσουν πια

5. Κινεζόφιλοι: Η ΝΔ εποίησε την νήσσαν και στην περίπτωση κατά την οποία αμερικανικά, βρετανικά και γερμανικά ΜΜΕ εξαπέλυαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) ενορχηστρωμένες επιθέσεις κατά της Ελλάδας, λόγω των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας. «κινεζόφιλους» και «αποικία της Κίνας» χαρακτήριζαν την Ελλάδα και επέκριναν την κυβέρνηση γι’ αυτό.

Κι ας είναι η χώρα μας δέκατη έβδομη στη λίστα των κινεζικών επενδύσεων μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ (με πρώτες τις Γερμανία, Βρετανία, κ.ο.κ.).

Σιωπή εκ μέρους της ΝΔ ακόμα και να υπερασπιστεί τις κινεζικές επενδύσεις που με ιδιαίτερη ένταση ξεκίνησαν επί Σαμαρά.

Αραγε, ο Αντώνης Σαμαράς, στον οποίον μόλις προ μηνών, έστρωσαν κόκκινο χαλί οι Κινέζοι για να τον υποδεχτούν στο Πεκίνο, συγκαταλέγεται και αυτός στους «κινεζόφιλους» του ΣΥΡΙΖΑ;

6. Γερμανόφιλοι, Τουρκόφιλοι, προδότες για λογαριασμό των Σκοπίων και των Τιράνων: Πέρυσι, το αρμόδιο στέλεχος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με γραπτή δήλωσή του, έσπευσε να καταγγείλει την κυβέρνηση και να δηλώσει την υποστήριξή του στον Ισπανό πρέσβη, ο οποίος θεωρούσε ότι η Αθήνα δεν ακολουθεί την πρέπουσα γραμμή απέναντι στη Μαδρίτη, στο καταλωνικό.

Τον Ισπανό πρέσβη επέπληξε δριμύτατα για το ατόπημά του η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ισπανίας.

Ωστόσο, η ΝΔ ούτε καν μια διορθωτική δήλωση για τα μάτια του κόσμου δεν έβγαλε.

Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, λες και δεν είχε κάνει για πολλοστή φορά γκάφα σε βάρος των εθνικών συμφερόντων ο Γ.Κουμουτσάκος.

Τι άλλο να πούμε; Ότι, όταν η κ. Μπακογιάννη παρίσταται στην ορκωμοσία Ερντογάν, σε αναντιστοιχία με το εμπάργκο που του κήρυξαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, πηγαίνει εκεί για να «στήσει γέφυρες» με την Αγκυρα και για να φέρει πίσω τους δυο Ελληνες στρατιωτικούς, ενώ όταν το κάνει αυτό η επίσημη Πολιτεία, η κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών, και προσκαλείται στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, πρόκειται για «ολέθριο λάθος» και «ξεπούλημα» των εθνικών συμφερόντων;

Η λίστα με τις ανακολουθίες και τη στείρα πολιτική της ΝΔ δεν έχει τελειωμό.

Τη μια της φταίει ο Μοσχοβισί για τις δηλώσεις του για την ελληνική οικονομία, την άλλη χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό «παιδί της Μέρκελ», αλλά την ίδια στιγμή καταπίνουν το αμίλητο νερό όταν οι Γερμανοί μπλοκάρουν ακόμα και κάποιες μικρές ελαφρύνσεις, και, βέβαια, στο Σκοπιανό, αλλά και στα ελληνοαλβανικά, δίνουν τα ρέστα τους, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζουν τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, «υπουργό των Σκοπίων και των Τιράνων».

Επιτέλους, για μια φορά ας επιδείξουν υπευθυνότητα και πατριωτισμό για το συμφέρον της χώρας.

Στο παρελθόν, σε στιγμές που έμειναν με μελανά χρώματα στη μνήμη του ελληνικού λαού, παρουσίασαν ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις στην ξενοδουλεία. Καιρός είναι να καταλάβουν ότι, εκτός από το «αμερικανικό» ή το «ρωσικό» κόμματα, υπάρχει και το ελληνικό.

Σχετικά άρθρα