Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Ορισμένοι εταίροι μας δεν δείχνουν αλληλεγγύη στο προσφυγικό

Παυλόπουλος: Ορισμένοι εταίροι μας δεν δείχνουν αλληλεγγύη στο προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Λιμενικό Σώμα, Μετανάστες, Πειραιάς, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόσφυγες, Υπουργείο Ναυτιλίας,

Για «ορισμένους εταίρους μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι κατά τη διαχείριση του υπαρξιακού, για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, προσφυγικού ζητήματος όχι μόνο δεν δείχνουν την επιβαλλόμενη από την ευρωπαϊκή έννομη τάξη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλληλεγγύη, αλλά, αντιθέτως, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά ως προς το αν έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» έκανε λόγο σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων του Λιμενικού Σώματος, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη διαχρονική «εμβληματική» προσφορά του Λιμενικού, σημειώνοντας ότι ειδικά «μέσα στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία του προσφυγικού ζητήματος και του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, το Λιμενικό Σώμα είναι υπόδειγμα επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς και ευαισθησίας.

»Με άλλες λέξεις, υπόδειγμα δημοκρατικής νοοτροπίας, η οποία υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.

»Αυτό το υπόδειγμα, το οποίο ουδόλως έθιξε η βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που περάσαμε και εν πολλοίς περνάμε ακόμη, αναγνωρίζεται διεθνώς, κατ’ εξοχήν δε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, το Λιμενικό, «έχοντας κατακτήσει την ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση, υπενθυμίζει, με την υποδειγματική δράση του, στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς Κοινότητας, τι πρέπει να πράξουν, δίχως χρονοτριβή πια, έναντι των κρατών εκείνων που παραβιάζουν ευθέως θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας, αλλά και του Πολιτισμού μας».

Σχετικά άρθρα